Πάπας Φραγκίσκος: «Δεύτερος κατακλυσμός θα χτυπήσει την ανθρωπότητα»

Αμαρτίες, οργή Θεού και επικείμενος κατακλυσμός

Δεύτερο κατακλυσμό του Νώε βλέπει ο Πάπας Φραγκίσκος να «χτυπάει» την ανθρωπότητα, αν δεν αλλάξει δρόμο. Στο βιβλίο «Για την αμαρτία και την αρετή», που περιέχει συνομιλίες του Ποντίφικα με τον εφημέριο των φυλακών της Πάντοβα Μάρκο Πότσα, ο επικεφαλής του Βατικανού μιλάει για τις αμαρτίες, την οργή του Θεού και τον επικείμενο κατακλυσμό, τον οποίο συνδέει με την κλιματική αλλαγή.

«’Ενας μεγάλος κατακλυσμός»

Αρχικά, σύμφωνα με την «Corriere della Sera», που δημοσίευσε αποσπάσματα του βιβλίου, ο Πάπας αναφέρει ότι «η οργή του Θεού είναι κατά της αδικίας, κατά του Σατανά» και κάνει ιδιαίτερο λόγο για τη σοβαρότητα της διαφθοράς ως αμαρτήματος.

«Η οργή του Θεού έχει σκοπό να φέρει δικαιοσύνη, κάθαρση» επισημαίνει ο Πάπας Φραγκίσκος, προσθέτοντας:

«Ο κατακλυσμός (του Νώε) ήταν το αποτέλεσμα της οργής του Θεού».

Σε αυτό το σημείο ο Πάπας λέει ότι «ένας μεγάλος κατακλυσμός, ίσως εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας και της τήξης των πάγων, θα συμβεί αν συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο».

Σύμφωνα με την «Corriere della Sera», που έχει τη συνολική εικόνα του βιβλίου, αλλά και σύσσωμο τον ιταλικό Τύπο, ο Πάπας εννοεί ότι, αν δεν λάβουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για την προστασία της φύσης, που είναι δημιούργημα του Θεού, η οργή Του θα προκαλέσει νέο κατακλυσμό.

Μάλιστα, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχτηκε κριτική από την εφημερίδα «Libero Quotidiano», που τον κατηγόρησε ότι έγινε «μαθητής της (ακτιβίστριας για το κλίμα) Γκρέτα (Τούνμπεργκ)».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications