«Μας ντροπιάζουν! Φτάνει! Γυρνάμε δεκαετίες πίσω»! Ξέσπασμα κατά των αστυνομικών , vid

Aστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής: «Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ρόλο τους, δεν έχουν θέση στο σώμα, δεν έχουν θέση στην Αστυνομία. Μας ντροπιάζουν στην κοινωνία, έχουμε παιδιά, οικογένειες, φίλους… Φτάνει. Αυτές οι εικόνες ντροπιάζουν τον αστυνομικό. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω», δήλωσε ο Σπήλιος Κρικέτος, γ.γ. αστυνομικών υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για την απρόκλητη επίθεση κατά οικογενειών στην Νέα Σμύρνη.

Τα βίντεο από την Πλατεία της Νέας Σμύρνης με την επίθεση των αστυνομικών σε έναν νεαρό που τον είχαν περικυκλώσει για να τον προσάγουν, κάνουν από χθες τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και πεδίο αντιπαράθεσης σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο κ. Κρικέτος ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να λάβει άμεσα μέτρα.

«Δεν ξυλοκοπούμε τον κόσμο μέσα στις πλατείες, τα υπόλοιπα είναι για να κουβεντιάζουμε. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται είναι περιττά, καταδικαστέα και μας ντροπιάζουν» είπε ο κ. Κρικέτος και πρόσθεσε: «Αν η ηγεσία δεν πάρει μέτρα άμεσα θα έχουμε κι άλλα τέτοια περιστατικά με ανυπολόγιστες συνέπειες».

«Για να τελειώνουμε, ο αστυνομικός υπερασπίζεται, στέκεται δίπλα στον πολίτη, δεν τον ξυλοκοπά. Αν θέλουν να συλλάβουν κάποιον, τον συλλαμβάνουν και τελειώνει εκεί», ξεκαθάρισε.

Σε άλλη συνέντευξή του, ο συνδικαλιστής σημείωσε ότι οι ΕΔΕ που διατάσσονται στην ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να έχουν αποτέλεσμα κάποια στιγμή και πως «ο πολίτης όταν βλέπει έναν αστυνομικό πρέπει να νιώθει ασφάλεια όχι τρόμο».

Τέλος, υποστήριξε, ότι όσοι επιχειρούν να δικαιολογήσουν αυτή την καταστολή και την βία «να σκεφτούν τι θα έκαναν αν ήταν στην θέση το παιδί τους».

Μάλιστα, ο γγ της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής αποκάλυψε ότι το γκλοπ που κρατούσε ένας από τους αστυνομικούς στην Νέα Σμύρνη και με το οποίο χτυπούσε πολίτες, ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται.

Δείτε τι δήλωσε πολίτης:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications