Ο Κούγιας «αγανάκτησε» με το βούλευμα-καταπέλτη των Δικαστών για τον Λιγνάδη (video)

Στην κατηγορία των… αγανακτισμένων μπήκε ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος στράφηκε εναντίων των δικαστών που έβγαλαν το βούλευμα για την απόρριψη του αιτήματος ακυρότητας της προδικασίας για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Απαντώντας στο αίτημα του σκηνοθέτη-ηθοποιού για απόρριψη της προδικασίας γιατί δεν εκλήθη να καταθέσει πρώτα ως μάρτυρας, το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου επισημαίνει πως από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει συστηματική δράση του με σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων και νέων ατόμων από το 1984, δηλαδή για πάνω από 30 χρόνια.

Τονίζεται δε ότι από τα στοιχεία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής του, καθώς προσέγγιζε ανήλικους μέσω της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας σε θέατρα, στο δρόμο ή σε πλατείες και των θεατρικών σχολών όπου δίδασκε.

Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια ήταν αυτή: «Και εγώ και ο κύριος Λιγνάδης είμαστε αγανακτισμένοι από το περιεχόμενο του βουλεύματος, γιατί συνεχίστηκε και στο στάδιο του συμβουλίου η ίδια διαδικασία της κονιορτοποίησεως του τεκμηρίου αθωότητας και της αποδοχής καταγγελιών, οι οποίες δεν θα είχαν καμία αποτελεσματικότητα εναντίον του κύριου Λιγνάδη».

Και συνέχισε μιλώντας στον Alpha: «Στο βούλευμα μιλούν οι δικαστές που το έβγαλαν, αλλά ο κατηγορούμενος είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια δίκη. Δεν είναι δυνατόν το βούλευμα να λέει ότι ακόμα και αν πήγαινε στην προανάκριση και έδινε τα στοιχεία, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα θα ήταν, όταν τα στοιχεία τα δώσαμε 3 ώρες στην ανακρίτρια. Τα στοιχεία που παραθέσαμε δεν κρίθηκαν, αφού τα δώσαμε 3 ώρες μετά το βούλευμα. Η ένσταση ακυρότητας αφορά τη διαδικασία και ήταν γιατί του άσκησαν δίωξη χωρίς να τον καλέσουν να πει την άποψή του. Δεν μπορούσαν να κριθούν τα στοιχεία που δώσαμε. Η διαδικασία της ακυρότητας έπρεπε να κριθεί πριν από την απολογία του κατηγορουμένου που δώσαμε τα στοιχεία γιατί εάν δεχόταν το συμβούλιο την ένσταση ακυρότητας αυτομάτως θα έμενε ελεύθερος, αυτομάτως θα έπρεπε να γίνει η διαδικασία από την αρχή».

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε το βούλευμα «παράνομο» και τόνισε: «Για μια περίπτωση δεν επιτρέπει ο κώδικας να γίνει αυτή η διαδικασία και αφορά όταν κάποιος συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω. Μιλάμε για πράξεις του 2010 και του 2015. Είναι το πιο παράνομο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications