Πήραν πίσω άρον-άρον  την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00 μετά τις αντιδράσεις

Άρον-άρον «μάζεψαν» την σχεδιαζόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 17:00 μετά τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών. Συστημικά μέσα από χθες διέρρεαν από το μεσημέρι πως θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίες από τις 17:00 κάτι που ξεσήκωσε κύμα οργής στα social media.

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση να εφαρμόσει αυτή την δρακόντεια απαγόρευση και τελικά η εισήγηση της επιτροπής έμεινε εισήγηση... για την ώρα.

Η αναδίπλωση αυτή σημαίνει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας πιθανότατα δεν θ' αλλάξει ενώ μάλιστα υπάρχει και το ενδεχόμενο το Σαββατοκύριακα να πάει μέχρι τις 19:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή εισηγήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη από τις 17:00 μέχρι τις 9:00 τις καθημερινές και από τις 19:00 μέχρι τις 7:00 τα Σαββατοκύριακα!

Όλα δείχνουν πως οι λοιμωξιολόγοι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και αποφάσισαν να επιβάλλουν μέτρα τα οποία είναι παντελώς ανεφάρμοστα.

Άλλα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν είναι:

Χιλιομετρικό όριο στην κινητικότητα για ψώνια αλλά και για την μετάβαση σε δημόσιες υπηρεσίες. Ειδικότερα οι εν λόγω μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται έως 2 χιλιόμετρα από την διεύθυνση κατοικίας των πολιτών.
Επίσης οι ειδικοί εισηγούνται ο κωδικός 6 στο 13033 να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Επίσης αναμένεται όλη η χώρα να μπει στο «κόκκινο» ενώ σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών, στο «βαθύ κόκκινο» θα μπουν Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο, Λευκάδα, Αρκαδία, Φθιώτιδα, Κορινθία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Θεσπρωτία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία. Θυμίζουμε ότι η Αττική ήδη είναι σε αυτή την κατάσταση.

Άγνωστο αν και για τις υπόλοιπες περιοχές του «βαθέως κόκκινου» θα ισχύσει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 17:00.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications