Τι αλλάζει με την μετακίνηση 6 – Τι θα ισχύει

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική, από την Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά και ενδεχόμενη βεντάλια περιορισμών στο επόμενο δίμηνο, ανακοίνωσε επισήμως στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής επιδημιολόγων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας κάθε μορφής λιανεμπορίου, ενώ στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Επιπλέον, η έξοδος για ατομική άσκηση θα νοείται μόνο κοντά στον τόπο της κατοικίας χωρίς τη χρήση οχήματος με την μετακίνηση 6.

Για τη βεντάλια των περιορισμών ξεκαθάρισε ότι στο επόμενο δίμηνο θα ανοίγει και θα κλείνει, ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού.

Αναλυτικότερα:

Παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Από Πέμπτη 11/2 κλείνουν καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια, ενώ παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα.

Σχετικά με την εστίαση και τα καφέ θα λειτουργόυν με την ισχύουσα λογική, delivery και take away

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες αναφορικά με τις εκκλησίες κάνουν λόγο για λειτουργία με παρουσία έως 9 ατόμων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι ανοιχτά τα ανθοπωλεία στις 14/2 που είναι η γιορτή των ερωτευμένων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications