Στάνκογλου: «Μιλάμε για ακρότητες για καταστάσεις σχεδόν κανιβαλιστικές - Ζητάω και εγώ την παραίτηση της Λ.Μενδώνη»

O γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, μίλησε για τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, σχετικά με το χώρο του θεάματος.

«Είναι σοκαριστικά, είναι ανατριχιαστικά γιατί όταν μπαίνεις σε λεπτομέρειες είναι σαν να μην το χωράει το κεφάλι σου. Έχει συμβεί κάτι πάρα πολύ ακραίο, θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι μόνο καλό θα φέρει όλη αυτή η κατάσταση. Πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, πρέπει να αφήσουμε το φως να μπει μέσα. Αυτό είναι ένας αγώνας που πρέπει να δώσουμε από εδώ και πέρα όλοι μας ώστε να συνεχίσει η αγάπη προς το θέατρο.

Όλοι μας ξέρουμε ότι όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν οπουδήποτε. Το ότι αυτή τη στιγμή βρέθηκε το θέατρο να φέρει στο φως τις πρώτες ακραίες καταστάσεις, το βρίσκω θετικό. Από την άλλη νιώθω περήφανος ότι δίνεται βήμα σε πάρα πολύ κόσμο να μιλήσει για πράγματα που μέχρι τώρα σκεφτόταν να μιλήσει.

Φήμες υπήρχαν, τώρα που ακούμε τις λεπτομέρειες, δεν είχαν καμία σχέση. Μιλάμε για ακρότητες, για καταστάσεις σχεδόν κανιβαλιστικές. Ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε να το φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Έχω βρεθεί σε φάση ψυχολογικής βίας, να με πιέσει ο σκηνοθέτης να βγάλω αυτό που πρέπει. Αντέδρασα εκείνη τη στιγμή και αυτή η αντίδρασή μου έφερε κάτι άλλο: πέραν του ότι ήρθα αντιμέτωπος με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, μου έδωσε και εμένα δύναμη να ανοίξω τα φτερά μου περισσότερο. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και όχι να σκεφτόμαστε μόνο αν αύριο θα έχουμε δουλειά. Δεν πρέπει να φοβόμαστε.

Θαυμάζω τη δύναμη των παιδιών που βγήκαν και μίλησαν, είμαι 100% μαζί τους.

Είναι πολύ όμορφο πράγμα το θέατρο, με τον καιρό το θέατρο θα δυναμώσει και άλλο, θα γίνει ακόμα πιο φωτεινό και τα νέα παιδιά δεν θα έχουν να φοβούνται τίποτα».

Τι είπε για την τοποθέτηση της Λίνας Μενδώνη

«Η προχθεσινή της δήλωση ήταν άκρως προσβλητική για όλο μας το χώρο. Το να μπερδεύει το τι σημαίνει απάτη με το τι σημαίνει υποκριτική τέχνη τι συμβαίνει στο χώρο, μας έχει εκνευρίσει η στάση αυτή. Το ότι κωλυσιεργούσε για 2-3 εβδομάδες, το πως χειρίστηκε αυτό το θέμα δεν ήταν αυτό που θα έπρεπε από έναν άνθρωπο που ηγείται το υπουργείο Πολιτισμού. Βεβαίως, ζητάω και εγώ την παραίτησή της, πρέπει να πάμε μπροστά. Εδώ και ένα χρόνο ο κλάδος μας τρώει μπουνιές πραγματικές».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications