Μεγάλη συγκέντρωση κατά του lockdown στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή με σύνθημα «ζητάμε τη ζωή μας πίσω»

Το νέο lockdown το οποίο ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τους Θεσσαλονικείς να ετοιμάζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων την Κυριακή.

Στην κοινωνία επικρατεί οργή μετά και τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν, τα οποία έρχονται λίγα 24ωρα μετά το περίφημο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία και ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του lockdown.

Συγκεκριμένα γίνεται διαδικτυακό κάλεσμα για διαμαρτυρία κατά του lockdown την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στον Λευκό Πύργο. Το ραντεβού των διαδηλωτών δίνεται στις 16:00 στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Αυτή επί της ουσίας είναι η πρώτη διαμαρτυρία που γίνεται στη χώρα μας μετά από αρκετούς μήνες (να θυμίσουμε πως το Νοέμβριο επίσης είχε διοργανωθεί διαμαρτυρία κατά του lockdown στη Θεσσαλονίκη), ενώ πριν από λίγο καιρό είχαμε επεισόδια στον Ασπρόπυργο.

Μάλιστα την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ευρώπη ένα κύμα διαδηλώσεων κατά του lockdown και το πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει προτείνει ο Κ.Μητσοτάκης.

Να σημειώσουμε πως αναμένεται να κατεβούν χιλιάδες πολίτες στον Λευκό Πύργο, κάτι που έχει σημάνει «συναγερμό» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε την ζωή μας πίσω», αναφέρει η φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί παρόμοιες πρωτοβουλίες σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά δεν είναι διόλου απίθανο να ακολουθήσει και η Αθήνα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications