Πούτιν: «Οι προσπάθειες ξένων χωρών εναντίον της Ρωσίας δεν θα πετύχουν»

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι προσπάθειες για επέμβαση στο εσωτερικό της Ρωσίας από ξένες χώρες δεν θα πετύχουν.

«Προσπαθούν να μας σταματήσουν με οικονομικές κι άλλες κυρώσεις, προσπαθούν να μπλοκάρουν διεθνή προγράμματα, για τα οποία ενδιαφέρονται κι άλλες πλευρές. Προσπαθούν να επέμβουν στην κοινωνική και πολιτική ζωή, σε δημοκρατικές διαδικασίες της χώρας μας. Θέλω να τονίσω, για άλλη μία φορά, πως αυτή η πολιτική κατά της Ρωσίας δεν έχει καμία ελπίδα επιτυχίας».

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών είχε επικρίνει, επίσης, εντόνως την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επεκτείνει τις κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση του Αλέξει Ναβάλνι.

«Αυτό είναι πέρα από κάθε λογική. Καθώς η λογική εξαφανίζεται, αυτό σημαίνει ότι είναι απλώς μια επινοημένη παράλογη ιστορία με ένα σενάριο καμπάνιας. Πάνω απ' όλα, πρόκειται για ταπείνωση της ΕΕ, μιας συμμαχίας χωρών με μεγάλη ιστορία, με πλούσιο πολιτισμό, οικονομικά επιτεύγματα και επιτεύγματα στον τομέα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επιτεύγματα στα οποία η ΕΕ πάντα έδινε προτεραιότητα χωρίς να τα μετατρέπει σε "θέατρο", όπως είναι τώρα αναγκασμένη» σημείωσε, ειδικότερα, η Μαρία Ζαχάροβα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications