Πούτιν: «Αποκαλύψαμε 72 ξένους κατασκόπους και πάνω από 400 πληροφοριοδότες τους»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να διπλασιάσει τις δράσεις της για την αντιμετώπιση των δυτικών προσπαθειών αποσταθεροποίησης της Ρωσίας, ανέφερε ο Associated Press.

Ο Πούτιν τόνισε την ανάγκη να προστατεύσει η FSB τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο από τις ξένες παρεμβάσεις.

Εξήρε το FSB για την ανατροπή των δραστηριοτήτων ξένων κατασκόπων, λέγοντας ότι η υπηρεσία είχε αποκαλύψει 72 ξένους κατάσκοπους και 423 από τους πληροφοριοδότες τους.

Σε συνάντηση με ανώτερους αξιωματούχους της FSB, ο Πούτιν τόνισε «τη λεγόμενη πολιτική αποτροπής της Ρωσίας», αναφέροντας ότι περιλάμβανε προσπάθειες για «αποτυχία της ανάπτυξής μας, επιβράδυνση, δημιουργία προβλημάτων κατά μήκος των συνόρων μας προκαλώντας εσωτερική αστάθεια και υπονόμευση των αξιών που ενώνουν τη ρωσική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι δραστηριότητες ξένων δυνάμεων, τις οποίες δεν ονόμασε, στοχεύουν στην «αποδυνάμωση της Ρωσίας και την υπαγωγή σε εξωτερικό έλεγχο».

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση έχουν επιδεινωθεί απότομα μετά την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία το 2014, τις κατηγορίες του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ για δήθεν «παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016» και πιο πρόσφατα, τη σύλληψη και την καταδίκη του Αλεξέι Ναβάλνι που υποστηρίζεται από τις δυτικές υπηρεσίες.

Χωρίς να αναφέρει το όνομα του Ναβάλνι, ο Πούτιν επιτέθηκε σε αυτούς που φέρεται να εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα.

«Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ φυσικού πολιτικού ανταγωνισμού, ανταγωνισμού μεταξύ πολιτικών κομμάτων, ιδεολογικών πλατφορμών, διαφορετικών απόψεων για την ανάπτυξη της χώρας και δραστηριοτήτων που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, αλλά αποσκοπούν στην υπονόμευση της σταθερότητας και της ασφάλειας της χώρας μας εξυπηρετώντας τα συμφέροντα άλλων λαών», είπε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications