Παγώνη: «Όχι σε αυστηρότερο lockdown, ο κόσμος δεν μπορεί»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνας Παγώνη,η οποία μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις πληροφορίες που θέλουν τους υγειονομικούς να αποφεύγουν τον εμβολιασμό.

Καταγγέλλοντας όσα ακούγονται και προειδοποιώντας για «πόλεμο», η κ. Παγώνη τόνισε ότι από το σύνολο των περισσότερων από 97.000 υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, έχουν εμβολιαστεί έως τις 15 Ιανουαρίου 75.000.

«Από που προκύπτει ότι εμβολιάστηκε μόνο το 50% του προσωπικού», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος η κ. Παγώνη, ενώ όπως είπε στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά όπως στον Ευαγγελισμό που φτάνει το 92% και το Σωτηρία 94%.

Μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, επιβεβαίωσε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση και επισήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και προσοχή. Όπως είπε, υπάρχει μια σταδιακή αύξηση στα κρούσματα αλλά και στις νοσηλείες.

Εξήγησε παράλληλα, ότι στα νοσοκομεία της Αττικής οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 67%, ενώ στο 56% είναι στην υπόλοιπη χώρα. «Προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση», υπογράμμισε.

«Όχι σε αυστηρότερο lockdown ο κόσμος δεν μπορεί»,
απάντησε η κ. Παγώνη λέγοντας ότι υπάρχει κόπωση ύστερα από έναν χρόνο.

Κατά τη γνώμη της πρέπει να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος των μετακινήσεων, αποσυμφόρηση των ΜΜΜ και περισσότερα τεστ για τον έλεγχο της διασποράς και των ασυμπτωματικών. Παράλληλα, πρέπει αν γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση των επαφών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications