Οκτώ συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων και μισό εκατομμύριο πρόστιμα

Αρκετή δουλειά είχαν και οι "αρμόδιοι φορείς" για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων . Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 8 συλλήψεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 511.850 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την καθημερινή αποτίμηση των ελέγχων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Τρίτη (23/02) διενεργήθηκαν συνολικά 75.407 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.588 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων κυρίως σε ό,τι αφορά την άσκοπη μετακίνηση και τη μη χρήση μάσκας.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 8 συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες.

Επίσης, επέβαλε -μεταξύ άλλων- πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε μίνι μάρκετ – καφέ στην Κρήτη για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας.

Το δεύτερο λουκέτο, σε συνδυασμό με πρόστιμο 5.000 ευρώ, μπήκε από την ΕΑΔ σε κατάστημα πώλησης τροφίμων στην Αθήνα διότι είχε ανεπτυγμένα τραπεζοκαθίσματα και ανεπαρκή σήμανση για τη χρήση μάσκας εντός του καταστήματος.

Σε φροντιστήριο επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για την παρουσία μέσα σε αυτό έξι μαθητών, οι οποίοι θα κληθούν με τη σειρά τους να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ ο καθένας.

Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και σε άλλον ιδιοκτήτη για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου.

Ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη για λειτουργία παρά τους περιορισμούς και σε ιδιοκτήτρια καταστήματος μανικιούρ πεντικιούρ στην Αττική για παραβίαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications