Τι ανακάλυψε ο Ψυχίατρος Bruce Grayson μετά από 50 χρόνια μελέτης των  NDE

Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο ψυχίατρος Bruce Grayson συνοψίζει 50 χρόνια εργασίας με ασθενείς με εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Προσπαθεί να καταλάβει τι είδαν στην πραγματικότητα και πώς επηρέασε τη μελλοντική ζωή τους .

Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Bruce Grayson έχει αλληλεπιδράσει με ανθρώπους που είχαν εμπειρία σχεδόν θανάτου για σχεδόν 50 χρόνια . Μιλάμε για εκείνους που, κατά τη στιγμή του κλινικού θανάτου, «πέταξαν μέσα από τη σήραγγα», αιωρήθηκαν πάνω από το σώμα τους, πήγαν στον Ουρανό ή στην Κόλαση, επικοινωνούσαν με νεκρούς συγγενείς, κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον Grayson, που μελετά αυτά τα φαινόμενα επειδή πιστεύει πλήρως ότι είναι αληθινά και ότι δεν μιλάμε για παραισθήσεις. Στο πρόσφατο βιβλίο του "After", ο Grayson παρέχει πολλά παραδείγματα τέτοιων ιστοριών, όπως τα εξής: Ένα πρωί της Δευτέρας, ο 56χρονος οδηγός φορτηγού Al Sullivan πήγε στη δουλειά, αλλά πριν προλάβει καν να οδηγήσει, υπέστη σοβαρή καρδιακή προσβολή. Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι πώς κοίταζε το σώμα του στο χειρουργείο.

Τα μάτια του ήταν καλυμμένα, γίνεται συχνά όταν ένας ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο αναίσθητος. Πριν ο Sullivan είχε χρόνο να θαυμάσει το θέαμα του εαυτού του, τράβηξε την προσοχή του ένας άντρας με στολή χειρουργού, ο οποίος μπήκε στο δωμάτιο και πήγε δίπλα στο σώμα του αλλα κουνούσε με περιεργο τρόπο τους αγκώνες του πριν πάει κόντα του. Μετά από αυτό, ο Sullivan "μπήκε" ξανά στο σώμα του και όταν ξύπνησε, του είπαν ότι είχε υποβληθεί σε τετραπλή επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας.

Τότε ένας γιατρός μπήκε στο δωμάτιό του και ο Sullivan τον αναγνώρισε ως τον ίδιο χειρουργό που κουνούσε με περιεργο τρόπο τους αγκώνες του . Ο χειρουργός τον ρώτησε πώς αισθάνεται και ο Sullivan είπε ότι ήταν καλά, και τότε ο ίδιος ρώτησε τον χειρουργό τι ακριβώς γίνεται όταν όταν κουνάει τον αγκώνα στο χειρουργείο. Ο χειρουργός φαινόταν σοκαρισμένος και ενοχλημένος ταυτόχρονα. "Ποιος σου είπε για αυτό;" ρώτησε τον Sullivan. Τότε ο χειρουργός είπε στον Sullivan ότι έκανε τα πάντα σωστά, γιατί τώρα ο ασθενής του είναι ζωντανός και όλα είναι καλά και μετά έφυγε από το δωμάτιο. Ο Sullivan πίστευε ότι κατά λάθος είχε «κατασκοπεύσει» κάτι πολύ προσωπικό που ενόχλησε το χειρούργο .

Αυτή η υπόθεση δείχνει ξεκάθαρα ότι τα φαινόμενα κοντά στο θάνατο, ή τουλάχιστον μερικά από αυτά, σίγουρα δεν είναι κάποιο είδος «παιχνιδιού» του εγκεφάλου ή ψευδαισθήσεων, γιατί τότε πώς θα μπορούσε ο Sullivan να δει τι έκανε ο χειρουργός; Όταν ο Bruce Grayson ανακάλυψε αυτήν την υπόθεση, επικοινώνησε συγκεκριμένα με αυτόν τον χειρουργό και ρώτησε αν έκανε πραγματικά κάτι πριν από την επέμβαση; Και ο χειρουργός του είπε ότι ναι, υπήρχε μια τέτοια περίπτωση όταν περπατούσε κυμάτισε τους αγκώνες του πριν από την επέμβαση, επειδή είχε ήδη απολυμάνει τα χέρια του και προσπάθησε να μην αγγίξει τίποτα άλλο, αλλά έπρεπε να επισημάνει τα απαραίτητα όργανα στο νοσοκόμες. Από έξω έμοιαζε να κυματίζει τους αγκώνες του σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στο βιβλίο του, ο Grayson αναφέρει πολλές τέτοιες ιστορίες που συνάντησε προσωπικά. Ταυτόχρονα, δεν προσπαθεί να πείσει τον αναγνώστη ότι έχει βρει στοιχεία για την ύπαρξη «πνευματικής διάστασης» ή «ζωής μετά το θάνατο», αλλά δείχνει σαφώς ότι αυτό που μελετούσε δεν είναι ψευδαισθήσεις, αλλά είναι κάτι πολύ πραγματικό .

Ο Grayson επισημαίνει ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό, πολύ λιγότερο αποδεκτό. Συγκρίνει αυτές τις ιστορίες με τις ιστορίες των μεσαιωνικών ταξιδιωτών - Φανταστείτε κάποιον σαν Marco Polo που επιστρέφει στο σπίτι μετά από περιπέτειες σε απομακρυσμένες περιοχές και περιγράφει στο ευρωπαϊκό κοινό ένα εξωτικό ζώο που συνάντησε που μπορεί να ταξιδέψει όλη την ημέρα στην έρημο χωρίς νερό και έχει δύο εξογκώματα.

Οι ίδιοι οι ακροατές που δεν έχουν δει ποτέ αυτό το πλάσμα (καμήλα), γι 'αυτούς φαίνεται απολύτως φανταστικό, το έμαθαν μόνο από τα λόγια του ταξιδιώτη, και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο για αυτούς να αποδεχτούν το γεγονός ότι αυτό το πλάσμα μπορεί να είναι πραγματικό.

Με τον ίδιο τρόπο, στον κόσμο μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπάρχει κάτι άλλο εκτός του θανάτου, και ότι υπάρχει μια άλλη διάσταση εκτός από αυτήν που έχουμε συνηθίσει, στην οποία η ανθρώπινη ψυχή μπορεί να κινηθεί χωρίς να παρατηρηθεί από κάποιον που ζει , αλλά έχοντας την ευκαιρία να παρατηρήσουμε όλα από έξω απο το φυσικό κόσμο μας.

Οι σκεπτικιστές θα γελοιοποιήσουν ανελέητα αυτούς που τολμούν να το πιστέψουν, γιατί γι 'αυτούς δεν υπάρχουν "καμήλες"! Κατά τη διάρκεια της εργασίας του για τη μελέτη της εμπειρίας κοντά στο θάνατο, ο Grayson αντιμετώπισε ένα άλλο περίεργο φαινόμενο - οι άνθρωποι που έχουν περάσει από μια τέτοια εμπειρία αλλάζουν την άποψή τους για το θάνατο - δεν αισθάνονται πλέον να φοβούνται. Προσπαθούν να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο, βρίσκοντας χαρά ακόμη και σε μικρά πράγματα, απολαμβάνοντας απλές χαρές. Γιατί να υποφέρετε και να βασανίζεστε - η ζωή δεν δημιουργήθηκε γι 'αυτό, και τι θα συμβεί μετά από αυτό, το γνωρίζουν ήδη.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications