Παροξυσμός : «Με βάρδιες σε σχολεία και σούπερ μάρκετ! Διπλή μάσκα στους χώρους εργασίας» – vid

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, πετώντας νέες «βόμβες» για τα μέτρα καραντίνας.

Σχολεία με…βάρδιες πρωί και απόγευμα πρότεινε η κα Λινού, εξηγώντας πως έτσι θα αραίωνε σημαντικά ο αριθμός των μαθητών που θα βρίσκονταν σε κάθε τάξη, ενώ παράλληλα το κόστος θα ήταν πολύ μικρότερο για το κράτος.

Η ίδια παραδέχθηκε πως τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο οι ενήλικες:
«Δεν έχουν την ειδική προστασία που νομίζαμε».
«Τα μισά παιδιά να πηγαίνουν το πρωί και τα μισά το απόγευμα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσλάβουμε και εκπαιδευτικούς. Το κόστος δεν θα είναι τόσο μεγάλο».

Αστειευόμενος, ο παρουσιαστής της εκπομπής, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, «πρότεινε» να πηγαίνουν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ με…βάρδιες, μία ιδέα που φαίνεται πως άρεσε στην κα Λινού:

«Θα μπορούσε το σούπερ μαρκετ να ανοίγει μόνο για ηλικιωμένους. Και να σας πω και κάτι, στην πραγματικότητα οι νέοι δεν ξυπνάνε τόσο πρωί. Έχει τις δυσκολίες του το μέτρο, αλλά κάτι πρέπει να κάνουμε».

Όσο αφορά δε τη χρήση των διπλών μασκών σε ΟΛΟΥΣ τους κλειστούς χώρους εργασίας, η Αθηνά Λινού ήταν κάθετη:
«Πρέπει να ληφθούν στους χώρους που είναι αναγκασμένοι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν με φυσική παρουσία μέτρα όπως είναι οι δύο μάσκες υψηλής προστασίας, αυτό μπορεί να στοιχίσει στον κάθε εργαζόμενο 50 ευρώ τον μήνα. Είναι πολύ μικρότερο το κόστος από την ανεργία».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications