Ο Χρυσοχοΐδης βρήκε «άψογη» τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε «άψογη» τη διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση, ενώ για την απόφασή του να κλείσει η Εθνική οδός Αθηνών–Λαμίας, εξαιτίας της «Μήδειας», τόνισε κατηγορηματικά ότι «σε κάθε περίπτωση θα το ξαναέκανα».

«Η διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση, αρχικά ήταν άψογη, αλλά σίγουρα στη συνέχεια τα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που παρουσιάστηκαν σε χιλιάδες νοικοκυριά, είναι πολύ σημαντικά. Ο μηχανισμός του ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα τέτοιου μεγέθους και μάλιστα άμεσα, καθώς τη Δευτέρα και την Τρίτη, έπεφτε ένα δέντρο κάθε 2,5 λεπτά. Έγινε το ανθρωπίνως δυνατό κι ακόμη παραπάνω, αλλά ήταν αντικειμενικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο σύνολο τους», ήταν η εκτίμηση του Υπουργού για τα όσα έγιναν…

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΑΝΤ1 για την απόφαση να κλείσει η Εθνική Οδός, τα ξημερώματα της Δευτέρας πήγε στη Μαλακάσα για να διαπιστώσει την κρισιμότητα της κατάστασης και τα όσα είδε τον έκαναν να πάρει την απόφαση: «Αν δεν το είχα κάνει, χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιζόντουσαν στα οχήματα τους και στην προσπάθεια τους να κατευθυνθούν στους προορισμούς τους μέσα από παράπλευρες οδούς, είναι σίγουρο ότι θα είχαμε πληθώρα ατυχημάτων».

Βέβαια, πως ακριβώς «χιλιάδες άνθρωποι» θα βρίσκονταν και θα εγκλωβίζονταν στην Εθνική εκείνη την ώρα, με το lockdown και τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε ισχύ, παραμένει άλυτο μυστήριο…

Σε ότι αφορά την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να μείνει στο απυρόβλητο ο ιδιώτης που έχει την ευθύνη για την Εθνική Οδό, απάντησε: «Πρόκειται για πολιτικά γελοίο ισχυρισμό. Για το κλείσιμο της εθνικής οδού γνωμοδότησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες και πήρα αυτή την απόφαση γιατί προκρίνεται η ανθρώπινη ζωή. Για να ασκούν τέτοια κριτική, μάλλον δεν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι όπου έκαψαν 100 ανθρώπους».

Άμεση η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: «H χυδαιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει»

Αμέσως μετά ήρθε και το σχόλιο από το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη συνέντευξη του κ. Χρυσοχοΐδη:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει. Δεν του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., αλλά η πρωτόγνωρη ανικανότητα του ιδίου και της κυβέρνησης, που οδήγησε 250.000 οικογένειες να μείνουν δίχως ρεύμα, που χώρισε για δυο ημέρες την Ελλάδα στα δυο, αφού έκλεισε την Εθνική Οδό, που άφησε χιλιάδες εργαζόμενους να περιμένουν μάταια το τρένο για τη δουλειά τους, αφού έκλεισε τον ΗΣΑΠ.

Αφού λοιπόν δεν αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει μια συγνώμη για όλα αυτά, επιλέγει το δρόμο της χυδαιότητας. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι ο Γενικός του Γραμματέας σήμερα, ο κ. Τσουβάλας, ήταν επικεφαλής της αστυνομίας στο Μάτι.

Αυτός δηλαδή που είχε την επιτελική ευθύνη για την απόφαση διακοπής της κυκλοφορίας στη κεντρική αρτηρία και την παράκαμψη σε στενούς αδιέξοδους δρόμους που οδήγησε σε τραγωδία.

Και για αυτό ακριβώς αποπέμφθηκε τις επόμενες μέρες από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αναβαθμίστηκε ένα χρόνο αργότερα από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά η χυδαιότητα του κ. Χρυσοχοΐδη δεν μας ξαφνιάζει. Όσο πιο καταγέλαστοι θα γίνονται στον ελληνικό λαό με την ανικανότητά τους, τόσο πιο χυδαίοι θα γίνονται στα κανάλια».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications