Χαϊκάλης: “Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές, έχουν εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις”

Στην Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο Παύλος Χαϊκάλης για τη «βροχή» καταγγελιών που έχουν γίνει εις βάρος ηθοποιών για παρενόχληση και κακοποίηση.

«Εγώ δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Στο θέατρο πάντοτε υπήρχαν αυτά. Ονόματα που έχουμε αγαπήσει από παλιότερες φουρνιές έχουν εμπλακεί σε τέτοιες καταστάσεις απλώς τότε δεν ήταν γνωστό. Κακά τα ψέματα, έχουμε θεοποιήσει ανθρώπους που στην ουσία δεν θα έπρεπε αλλά προς χάριν της Τέχνης το έχουμε προσπεράσει. Οι γνωρίζοντες μέσα από τον χώρο ξέρουν πολύ καλά τη συμπεριφορά τέτοιων ανθρώπων».

Πάντα υπήρχε μια καταπίεση και μία σεξουαλική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες ειδικά με έναν εγωιστικό τρόπο. Αυτό που ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα. Και όπως πάντα, έτσι και τώρα υπάρχει ο φόβος του στιγματισμού.

Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας. Από εκεί ξεκινάνε τα πάντα. Στο θέατρο μας κάνει τζιζ, γιατί τα ονόματα είναι τζιζ. Η γυναίκα δεν μπορεί να αποτελεί δοχείο ηδονής ούτε είναι οικόπεδο προς καταπάτηση, είναι συνεργάτης, πηγή δημιουργίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ διαφορετικό τρόπο» είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε, επίσης, πως πιστεύει όλες τις καταγγελίες που βγαίνουν στο φως και έχει υπάρξει μάρτυρας ανάλογων συμπεριφορών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications