Νέα ένταση για τα περιστατικά παράλυσης ! Δεν θα τολμά κανείς ούτε να αναρωτηθεί, ΒΙΝΤΕΟ

Δικηγόρος γιατρού: Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου νομίζω ότι ξεπερνούν τα όρια και εμπίπτουν σε τέλεση αδικήματος.

Νέες δηλώσεις έκανε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μετά τις χθεσινές καταγγελίες για… απαράδεκτες ενέργειες του γιατρού που εμφάνισε παράλυση μετά τη δεύτερη δόση του κορωνοϊού.

Στην κοινωνία μάλιστα σχηματίζεται η εντύπωση πως πλέον κανείς δεν θα τολμάει να αναρωτηθεί αν το εμβόλιο συνδέεται με τις όποιες παρενέργειες παρουσιάζονται, καθώς όπως θα καταστεί σαφές παρακάτω, θα χαρακτηρίζεται από τους «ειδικούς» ως άτομο που τρομοκρατεί τον κόσμο, τουτέστιν «τρομοκράτης».

«Η νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα εμφάνισε ένα νευρολογικό σύνδρομο και είναι σε φάση ανάρρωσης. Δεν απεδείχθη ότι είχε Guillain Barre. Για το δεύτερο περιστατικό, του γιατρού στην Κέρκυρα, δεν γίνεται όταν δεν έχει εμφανιστεί ποτέ παράλυση ως παρενέργεια στο εμβόλιο σε 150 εκατ. δόσεις που έχουν διατεθεί, να εμφανιστούν δύο περιπτώσεις στην Κέρκυρα», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος και επέμεινε στις κατηγορίες του:

«Πρόκειται για συνάδελφο που βρέθηκε υπόλογος για ΕΔΕ για μη τήρηση της σειράς εμβολιασμών, και βρέθηκε σε κάποιο στρες. Ο άνθρωπος προσήλθε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας τρεις φορές με διάφορα συμπτώματα, και δεν απεδείχθη τίποτα από τις σχετικές εξετάσεις. Είναι τεράστιας σημασίας να μην τρομοκρατείται ο κόσμος. Συγγενικό μου πρόσωπο μου είπε ότι φοβάται, επειδή άκουσε όσα άκουσε στις ειδήσεις».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ουδέποτε μεταδώσαμε ότι οι δύο περιπτώσεις είναι από τον εμβολιασμό. Εγώ είμαι ο δημοσιογράφος που έκανε το εμβόλιο», έσπευσε να δηλώσει ο Διονύσης Μάμαλος, δημοσιογράφος του Corfu TV, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί.

«Ανήκω στις ευπαθείς ομάδες, έχω σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Να σας πω τι ακριβώς έγινε. Είχα ζητήσει από το γιατρό αν γίνεται να μπω κάποια στιγμή στη λίστα γιατί έχω σοβαρό πρόβλημα. Με πήρε μετά από μία εβδομάδα, ότι εξαντλήσει τις δυνατότητες και ότι βρήκε μία δόση, και ότι αν ήθελα μπορούσα να πάω να την κάνω. Μου είπε ότι θα την πετάξουν, και μου είπε “έρχεσαι ή δεν έρχεσαι;” και τελικά πήγα, λάθος μου. Ως δημόσιο πρόσωπο, δε θα έπρεπε να πάω», ανέφερε, σχετικά με το γεγονός ότι έκανε το εμβόλιο εκτός σειράς.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΥΛΕΥΤΡΙΑΣ (ΔΥΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ) ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΙΔΙΚΟΥΣ» ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

«Το να εμβολιαστεί ένας άνθρωπος έστω και εκτός σειράς, μπορεί να μην είναι ηθικά σωστό, αλλά δεν είναι έγκλημα. Δεν είναι εκεί το ζήτημα. Το ζήτημα είναι ότι συνδέθηκε όποιο σύμπτωμα εμφάνισε ο συνάδελφος με παρενέργεια του εμβολίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Στην εκπομπή μίλησε και ο Ιωάννης Κοντός, δικηγόρος του γιατρού της Κέρκυρας.

«Ακριβώς επειδή θα γίνει ΕΔΕ για την οποία ακόμη δεν έχουμε κληθεί, δε θέλω να επεκταθώ σε αυτό το κομμάτι. Η ΕΔΕ θα είναι για τη μη τήρηση της σειράς του εμβολιασμού. Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου νομίζω ότι ξεπερνούν τα όρια και εμπίπτουν σε τέλεση αδικήματος. Ο άνθρωπος αυτός παρουσίασε κάποια συμπτώματα, ελέγχεται για τα συμπτώματα αυτά, εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί η κατάστασή του δεν ήταν καλή. Το νοσοκομείο κάλεσε καθηγητή νευρολογίας που ήρθε στην Κέρκυρα και τον εξέτασε. Έγινε σειρά εξετάσεων. Προφανώς διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. Και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων», είπε ο κ. Κοντός.

«Ο πελάτης μου εμφάνισε αυτά τα συμπτώματα μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει σχέση με το εμβόλιο. Τα κάτω του άκρα είναι σχεδόν σε παράλυση. Χτες εμφάνισε μια μικρή βελτίωση. Η κατάσταση παραμένει ίδια», προσέθεσε ο ίδιος.«Χαίρομαι που ο συνάδελφος δηλώνει διά του δικηγόρου του ότι όποιο σύμπτωμα έχει, δεν συνδέεται με το εμβόλιο. Αφού δεν έκανε αυτή τη σύνδεση με το εμβόλιο, θέλω να καταλάβω πώς κυκλοφόρησε ότι το σύμπτωμα που εμφάνισε ο γιατρός, ότι παρέλυσε, συνδέεται με το εμβόλιο», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Κανείς δεν είπε ότι η παράλυση προήλθε από το εμβόλιο. Ο γιατρός δήλωσε ότι μετά τον εμβολιασμό παρουσίασε παράλυση, χωρίς να το συνδέει αυτό με το εμβόλιο. Είναι και άλλοι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς, εκτός από εμένα. Το γνωρίζω αυτό από το ρεπορτάζ μου. Δεν ξέρω πόσοι είναι. Γνωρίζω ακόμα 2-3 εγώ. Ο γιατρός αυτός ήταν υπεύθυνος εμβολιασμού. Έτυχε εμένα προσωπικά, μετά από αίτημα δικό μου, να του ζητήσω αν περισσεύει κάποια δόση να μου δοθεί. Είναι έντιμος άνθρωπος, και είναι άδικο να κάνουμε τέτοιους συνειρμούς», τόνισε ο Διονύσης Μάμαλος.

Δείτε την μακροσκελή συζήτηση που είχαν:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications