Βαρύ το κατηγορητήριο για Λιγνάδη - Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Ανοίγουν οι έρευνες για άλλες δύο υποθέσεις στο χώρο του θεάτρου

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει ασκήσει αυτή την στιγμή δίωξη για βιασμό κατά συρροή.Την Τετάρτη απολογείται ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης με το κατηγορητήριο σε βάρος του να είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, στη δικογραφία υπάρχουν δύο -επιβεβαιωμένες από τις εισαγγελικές αρχές- καταγγελίες για βιασμό δύο ανηλίκων, με την μία υπόθεση να χρονολογείται στο 2010 και την άλλη στο 2015. Επίσης υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία από μάρτυρες και από τα θύματα για το προφίλ του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, δηλαδή τον τρόπο που προσέγγιζε τα θύματα, πως ενεργούσε προκειμένου να εκδηλώσει αυτές τις εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την άλλη πλευρά η δικογραφία περιλαμβάνει και περιπτώσεις ατόμων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας ή έχουν καταγγελθεί στην δικαιοσύνη για αδικήματα που έχουν διαπραχθεί από τον ίδιο αλλά έχουν παραγραφεί. Αυτά μπορεί να μην έχουν άμεσα ποινική σημασία έχουν αξιολογηθεί όμως. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει ασκήσει αυτή την στιγμή δίωξη για βιασμό κατά συρροή, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες και εκτιμήσεις που υπάρχουν στις εισαγγελικές αρχές δείχνουν ότι οι περιπτώσεις που έχουν θεμελιώσει την δίωξη σε βάρος του δεν είναι οι μόνες.

Εξάλλου τα στοιχεία που περιλαμβάνει το ένταλμα που εκδόθηκε και οδήγησε στην σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, αφορούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που αποδίδονται στον ίδιο και το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων και όχι ο κίνδυνος διαφυγής του.

Όπως φαίνεται να περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες σε βάρος του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου, οι Εισαγγελείς που ζήτησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από την αρμόδια ανακρίτρια αλλά και η ίδια η δικαστική λειτουργός ,επικαλούνται μία βαρύτατη συρροή ειδικών περιστάσεων που κατά την κρίση τους, καθιστούν απαραίτητη την σύλληψη και κράτηση του κατηγορούμενου μέχρι την απολογία του.

Το ένταλμα σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν επικαλείται κίνδυνο διαφυγής του κατηγορούμενου αλλά τον κίνδυνο διάπραξης νέων, μεγάλης απαξίας αδικημάτων, περιγράφοντας μια επιτήδεια και μεθοδευμένη εγκληματική δράση. Ένα modus operandi δηλαδή στην προπαρασκευή και εκτέλεση των πράξεων, αλλά και στην επιλογή θυμάτων, που κατά τις δικαστικές αρχές αναδεικνύει την βαρύτητα της κατηγορίας του βιασμού κατά συρροή που του αποδόθηκε.

Έρευνες για άλλες δύο περιπτώσεις στον χώρο του θεάτρου

Παράλληλα, αυτή την στιγμή η Εισαγγελία έχει ρίξει το ενδιαφέρον της σε ακόμη 2 νέες περιπτώσεις ηθοποιών και ελέγχονται για απόπειρες βιασμού.

Αύριο ο κ. Μπιμπίλας θα πάει στην δικαιοσύνη τις καταγγελίες που έχει το σωματείο ελλήνων ηθοποιών ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην εισαγγελική έρευνα για νέα πρόσωπα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications