Γεραπετρίτης για κλείσιμο Εθνικής Οδού: «Η κλιματική αλλαγή φταίει»!

Την διαβόητη “κλιματική αλλαγή” επικαλέστηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ως την αιτία για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την Εθνική Οδό, απόφαση που την χαρακτήρισε ως “σωτήρια”, παρά το γεγονός ότι εξαιτίας της απόφασης αυτής, δύο ηλικιωμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή αβοήθητοι στην Εύβοια!

Σε συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Επικρατείας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, έκανε λόγο για σπάνιο φυσικό φαινόμενο, άλλωστε ακόμη και οι μεγαλύτεροι έλεγαν πως ήταν κάτι που επί δεκαετίες δεν είχε υπάρξει τουλάχιστον για την Αττική.

"Η Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένη σε τέτοια φαινόμενα, λογικό είναι να υπάρξουν προβλήματα", σημείωσε.

Ταυτόχρονα δε επικαλέστηκε, και την “κλιματική αλλαγή”, (σ.σ. που κολλάει παντού) η οποία «έχει οδηγήσει σε τέτοιου τύπου ακραίες καταστάσεις».

Ο Γ.Γεραπετρίτης υποστήριξε πως η απόφαση για να διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας είχε ως αποτέλεσμα «να γλιτώσουμε πάρα πολύ μεγάλη ταλαιπωρία, και ίσως θύματα, εξ αυτού του λόγου».

Βέβαια ο υπουργός Επικρατείας δεν σχολίασε το γεγονός ότι πολλοί κατηγορούν την κυβένρηση ότι προχώρησε σε αυτή την απόφαση για να μην πληρώσει πρόστιμο η διαχειρίστρια εταιρία(!) επειδή δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο

Εξάλλου, συνέχισε, «εάν υπάρχει κίνδυνος ζωής, το κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με βάση την αρχή της πρόληψης και της προφύλαξης. Ναι, θα την ξανακλείναμε» ξεκαθάρισε με την επισήμανση ότι «υπήρξε σωτήρια η παρέμβαση αυτή».

Για τον Γιώργο Γεραπετρίτη, «πιο σημαντικό είναι το ζήτημα να γλυτώσουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, και κυρίως να γίνει ένα μάθημα ώστε να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε τις όποιες παθογένειες.

Δεν είναι εύκολο να έχεις υποδομές να διαχειριστείς τα πάντα. Είναι απλό και ανέξοδο να λέμε τώρα, “γιατί να μην έχεις εκατοντάδες συνεργεία, να μην έχεις υπόγεια καλώδια, να μην έχεις έγκαιρη κοπή δέντρων” (…) δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει ένα μακροπρόθεσμο προγραμματισμό»

Ενώ εν συνεχεία αναγνώρισε πως «σε ένα τέτοιο φαινόμενο είναι δύσκολο να ανταποκριθεί απολύτως οποιαδήποτε υπηρεσία, φορέας, εν προκειμένω ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Έχει πεπερασμένες δυνατότητες, προφανώς ο προγραμματισμός της εταιρείας είναι για να μπορεί να ανταποκρίνεται σε μια σχετικώς δύσκολη κατάσταση, όχι σε ακραία φαινόμενα». Κάνοντας επίσης λόγο για «υπεράνθρωπη προσπάθεια» εκτίμησε ότι «μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας», διαβεβαίωσε.

Στο ερώτημα για το τις πταίει για τις διακοπές ηλεκτροδότησης, απάντησε ότι είναι κατανεμημένες οι αρμοδιότητες μεταξύ ΟΤΑ και ΔΕΔΔΗΕ, εξάλλου «δεν είναι η στιγμή να γίνει κατανομή ευθυνών. Όταν ένα φαινόμενο είναι εν θερμώ και συμπολίτες μας δεν έχουν ηλεκτρική ενέργεια, το τελευταίο που ενδιαφέρει, είναι ποια η κατανομή της ευθύνης (…) τώρα είναι η ώρα της αποκατάστασης».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications