Λινού: «Να προετοιμαζόμαστε για την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει

Ακόμη και οι ίδιοι οι «ειδικοί» που αποφασίζουν τα μέτρα βλέπουν το «τσουνάμι» ανεργίας και πείνας που έρχεται και πλέον μας προετοιμάζουν για την οικονομική κρίση που θα έρθει μετά τον κορωνοϊό, εξαιτίας των lockdown που επιβάλλονται εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Αυτό έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού η οποία υποστήριξε πως η χώρα θα πρέπει να προετοιμάζεται για την οικονομική κρίση θα ακολουθήσει από τον κορωνοϊό.

«Τα ευρήματα του κ. Θωμαΐδη στα λύματα είναι αντικειμενικά, δεν είμαι σίγουρη για το τι ακριβώς συμβαίνει με το επίπεδο των μετρήσεων γιατί δεν είναι πολύ εξειδικευμένα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα έχουμε αυξημένα κρούσματα πανελληνίως αλλά πού εντοπίζονται οι εστίες και πώς θα παρέμβουμε ώστε να μειώσουμε τον κίνδυνο και της διασποράς και της υγείας των συνανθρώπων μας που θα πληγούν» δήλωσε η Αθηνά Λινού.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ανέφερε ότι «προσωπικά πιστεύω ότι δεν λύνουν το πρόβλημα τα οριζόντια μέτρα, γιατί παράλληλα δημιουργούν προβλήματα άλλου είδους κοινωνικά, ψυχολογικά, οικονομικά. Πρέπει να εξειδικευτούν τα μέτρα ανάλογα με την περιοχή, ανάλογα με το είδος του πληθυσμού και ανάλογα με την διασπορά και τον τύπο της μετάλλαξης.

Επίσης πριν ληφθούν μέτρα να αναθεωρήσουμε μέτρα που είχαν προταθεί και δεν ευοδόθηκαν όπως είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαίθριων χώρων, η αναδιοργάνωση του σχολικού ωραρίου σε πρωί - απόγευμα, να αξιοποιηθεί το θέμα της εναλλακτικής στα ΜΜΜ - δεν νοικιάστηκαν τουριστικά λεωφορεία ή να δώσουμε επίδομα και κουπόνια για την μετακίνηση των εργαζομένων σε περιοχές που υπάρχει πολύ μεγάλος συνωστισμός - αυτό ίσως είναι η συνέπεια όσων βλέπουμε στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης να αξιοποιηθεί περισσότερο η χρήση των τεστ γενικευμένα και σε υπο-ομάδες του πληθυσμού που έρχονται σε επαφή με άλλους και η τηλεργασία. Όλα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν και οδηγούμαστε τώρα σε συζήτηση γενικού lockdown, το οποίο θα έχει σοβαρότερες οικονομικές επιπτώσεις. Η χώρα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για την οικονομική κρίση που θα ακολουθήσει τον κορωνοϊό».

«Τα μέτρα αυτά θα είναι αποδοτικά μόνο εάν μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα» υπογράμμισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications