Αποπλάνηση 13χρονου : Τι λέει η καθηγήτρια μετά την απελευθέρωσή της

Αποφασισμένη να σεβαστεί τους περιοριστικούς όρους που της επέβαλε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και να προστατέψει τον ψυχικό κόσμο του ανηλίκου είναι η 35χρονη καθηγήτρια η οποία κατηγορείται για την αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε η γυναίκα να αφεθεί ελεύθερη με τους εξής όρους: να μην πλησιάζει τον 13χρονο σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου, να μην έχει καμία επικοινωνία μαζί του και να παρακολουθείται η ίδια από ειδικό μια φορά την εβδομάδα

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της, Απόστολου Κοντού
“Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο κατόπιν της διαφωνίας μεταξύ της κας Εισαγγελέως και της 16ης Τακτικής κας Ανακρίτριας. Σε μια περίοδο αποκαλύψεων και κοσμογονίας για τις έμφυλες σχέσεις που οφείλουμε άπαντες να καλωσορίσουμε και να συμβάλλουμε, το Συμβούλιο κλήθηκε να κρίνει επί μίας διαφορετικής αλλά εξαιρετικά ευαίσθητης περίπτωσης. Με οδοδείκτη την πρόβλεψη του νομοθέτη, υιοθέτησε την πρόταση της κ. Εισαγγελέως που προέβη σε μία λειτουργικά άρτια και νομικά κρυστάλλινη πρόταση. Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό με τους εξής περιοριστικούς όρους

α) την απαγόρευση προσέγγισης του ανηλίκου παθόντα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου
β) την απαγόρευση επικοινωνίας με τον ανήλικο με οποιοδήποτε τρόπο
γ) Την παρακολούθηση από ειδικό ψυχικής υγείας άπαξ, εβδομαδιαίως. Αναφορές δημοσιευμάτων σε άλλους περιοριστικούς όρους πλην των ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κύριο μέλημα της κατηγορούμενης παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου, των οικείων του και φυσικά της οικογένειας της. Στην κατεύθυνση αυτή, πριν καν την ως άνω πρόταση, η εντολέας μου φρόντισε με δική της πρωτοβουλία να προβεί στις παραπάνω ενέργειες. Παραμένει ιερό καθήκον όλων να σεβαστούμε την εξαιρετικά δυσχερή συνθήκη που καλούνται να διαχειριστούν τα εμπλεκόμενα μέρη και να απέχουμε από κάθε ενέργεια διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης που τόσο έχουν ανάγκη”.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση για την αποπλάνηση του ανηλίκου απασχόλησε τις αρχές μετά από καταγγελία της μητέρας του στην Αστυνομία. Η μητέρα του 13χρονου διαπίστωσε πως η 35χρονη καθηγήτρια, που του έκανε ιδιαίτερα μαθήματα, είχε αναπτύξει ερωτική σχέση μαζί του.

Με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, κατέληξαν στην κρίση ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ., της απαγόρευσης οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής και δια ζώσης), καθώς και παρακολούθησή της από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Αντίθετη άποψη είχε εκφράσει η ανακρίτρια η οποία ζητήσει την προφυλάκιση της 35χρονης καθηγήτριας με το σκεπτικό πως σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου. Από την Παρασκευή η 35χρονη φιλόλογος που στην απολογία της, είχε δηλώσει μετανιωμένη ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια και τον μαθητή για την αναστάτωση που τους προκάλεσε, βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να λύσει την διαφωνία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications