Έχουν πάρει τα κανάλια για να σπείρουν τον τρόμο – Σαρηγιάννης: “Πιθανό τον Μάρτιο να χρειαστούν νέα σκληρά μέτρα”(ΒΙΝΤΕΟ)

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (27/1) αναφέρθηκε στις μεταλλάξεις του ιού που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας και εξήγησε πως αυτές επηρεάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Τα μεταλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού αλλάζουν τα πράγματα στον χάρτη» είπε στο OPEN και εστίασε στην Αττική εξηγώντας πως «κοκκινίζει» τονίζοντας πως για την εν λόγω εξέλιξη ευθύνεται και το άνοιγμα των καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

Ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως, βάσει των προγνωστικών του μοντέλων, τέλη Φεβρουαρίου θα βρισκόμαστε περίπου στα 1.670 κρούσματα κοροναϊού ημερησίως, ενώ υπογράμμισε πως υπάρχει η πιθανότητα στα μέσα Μαρτίου να χρειαστούν «σκληρά μέτρα».

«Χρειάζεται πολύ καλύτερη επιτήρηση… Πρώτα θα πιεστεί το Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης και ζήτησε να πραγματοποιούνται περισσότερα τεστ.

Γιατί η Αττική «κοκκινίζει» και πάλι

«Η Αττική κοκκινίζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου», σημείωσε ο καθηγητής αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική, εξηγώντας πως «η κινητικότητα αυξήθηκε 10% – 20%».

Παράλληλα, δήλωσε πως η αύξηση αυτής της κινητικότητας τον ανησυχεί «περισσότερο από τις ουρές έξω από τα καταστήματα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications