Η ανάρτηση της Άσλι Μπάμπιτ λίγο πριν την πυροβολήσουν και σκοτώσουν οι αστυνομικοί στο Καπιτώλιο!(vid)

Λίγο πριν βρει τραγικό θάνατο από σφαίρα αστυνομικού κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο, η Άσλι Μπάμπιτ είχε μοιραστεί τον ενθουσιασμό της για όσα διαδραματίζονταν το μοιραίο απόγευμα στην Ουάσινγκτον και τον αγωνιστικό παλμό του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί εκεί.

Το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail είναι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, το τελευταίο που ανέβασε η 35χρονη βετεράνος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στα social media της, προτού την πυροβολήσει ένας αστυνομικός ενώ προσπαθούσε να σκαρφαλώσει από ένα σπασμένο παράθυρο για να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν «οχυρωμένο» χώρο του Καπιτωλίου.

Όπως εμφανίζεται να λέει η ίδια η Μπάμπιτ, το κλιπ καταγράφει τη στιγμή που, έχοντας ακούσει την ομιλία του Τραμπ, o όχλος κατευθύνεται αποφασισμένος προς το κτίριο του Καπιτωλίου. «Ήταν απίστευτο να βλέπεις τον πρόεδρο να μιλά» λέει η 35χρονη χαμογελώντας πλατιά.

Στο βίντεο η Μπάμπιτ εκφράζει τη χαρά της για τη «θάλασσα κόκκινου, λευκού και μπλε χρώματος» γύρω της, επισημαίνοντας ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν πάνω από τρία εκατομμύρια άτομα. Μάλιστα αναφέρεται και στα fake news που παρουσιάζουν διαφορετικές εκτιμήσεις, κάνοντας λόγο μόνο για μερικές χιλιάδες άτομα παρόντα. «Αντίθετα απ’ ό,τι σας λένε τα media, η εικόνα εδώ δείχνει κάτι πολύ διαφορετικό», σημειώνει η 35χρονη.

Η Μπάμπιτ κλείνει το βίντεό της, το τελευταίο που έμελλε να ποστάρει ποτέ, με τη φράση «Ο Θεός να ευλογεί τους Αμερικανούς πατριώτες». Οι συγκλονιστικές εικόνες του πυροβολισμού της Μπάμπιτ από έναν αστυνομικό μέσα στο Καπιτώλιο έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τις προηγούμενες ώρες, προκαλώντας σοκ και θλίψη στο διεθνές κοινό.

Ο θάνατος της γυναίκας από πυρά αστυνομικού, αλλά και οι άλλες απώλειες ανθρώπινων ζωών κατά τη βίαιη εισβολή στο Καπιτώλιο το βράδυ της Τετάρτης, έχουν προκαλέσει πλήθος «συγκρούσεων» στα social media και οι χρήστες εμφανίζονται διχασμένοι. Από τη μία μεριά υπάρχουν κάποιοι που μιλούν για στυγνή εκτέλεση της γυναίκας που ήταν άοπλη, ενώ από την άλλη υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι η αντίδραση του αστυνομικού ήταν καθ’ όλα δικαιολογημένη και νόμιμη, αφού η 35χρονη αγνόησε της προειδοποιήσεις και προσπάθησε να εισβάλει σε έναν χώρο που φυλασσόταν, ενώ ήταν μέρος ενός ανεξέλεγκτου όχλου.

Οι τελευταίοι επισημαίνουν πάντως ότι ο πραγματικός υπαίτιος πίσω από τον θάνατο της άτυχης γυναίκας ήταν ο Αμερικανός πρόεδρος που με την εμπρηστική του ομιλία κατηύθυνε τον όχλο εκεί ακριβώς που ήθελε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications