«Πρόβα» ψηφιακού διαβατηρίου ελεύθερης μετακίνησης – Η δήλωση Μητσοτάκη, vid

Προχωρά άμεσα το σχέδιο σε Βρετανία και ΕΕ με βάση τα εμβόλια...Η βρετανική κυβέρνηση ευελπιστεί να εμβολιάσει ΟΛΟΥΣ τους ενήλικες Βρετανούς μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το σχέδιο του Λονδίνου περιλαμβάνει 4 έως 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα!!!

Παράλληλα –και αυτό συνιστά πολύ σοβαρή είδηση, ξεκινάει δοκιμή εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία θα λειτουργεί ως ηλεκτρονικό διαβατήριο ελεύθερης μετακίνησης για όσες και όσους θα έχουν κάνει το εμβόλιο!!! Δεν αποκλείεται να προετοιμάζει τον δρόμο για το ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο ακόμα δεν μας έχουν πει επακριβώς τι θα είναι…

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στον βρετανικό Telegraph πως ο στόχος τους είναι όλοι οι ενήλικες Βρετανοί, περίπου 54 εκατομμύρια, να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και άρα να έχουν το ηλεκτρονικό διαβατήριο.

«Οι εμβολιασμοί πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα», είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του COVID-19 Management Group, εννοώντας στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε πως την Πέμπτη θα συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού κρίθηκε από τον Σαρλ Μισέλ πως είναι ένα ζήτημα «πολύ καίριο» και γι’ αυτό θα συζητηθεί την Πέμπτη.Η Γαλλία δείχνει να είναι «επιφυλακτική» ως προς την θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, θεωρώντας ότι το θέμα δεν θα πρέπει να βρίσκεται στο μενού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κλεμάν Μπον.

«Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί», δήλωσε ο Κλεμάν Μπον στο ραδιοφωνικό δίκτυο του France Info. «Εάν μιλάμε για ένα χαρτί, ένα έγγραφο που μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη, πιστεύω ότι είναι πολύ πρόωρο», τόνισε.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications