Παπανικολάου: «Λάθος η λογική του "άνοιξε κλείσε" - Επιλέγονται μόνο συνεχόμενα lockdown που δεν αποδίδουν» (βίντεο)

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου, τόνισε σήμερα πως το μοντέλο που ακολουθείται από την Άνοιξη δεν είναι το σωστό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η «η λογική άνοιξε κλείσε είναι λάθος».

Μιλώντας στον 98,4 ο κ. Παπανικολάου σκιαγράφησε το μοντέλο που ακολουθεί η χώρα μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως έχουμε «ένα μοντέλο που βολοδέρνει από τα τυφλά, οριζόντια και οριζόντια lockdown στο "μπάτε σκύλοι αλέστε" και πάλι πίσω στα lockdowns».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ γιατρός Παναγιώτης Παπανικολάου, μίλησε για το πώς χάθηκαν οι 6 πολύτιμοι μήνες, που ο ελληνικός λαός στο πρώτο κύμα της πανδημίας εξασφάλισε χρονικά για να θωρακίσει η πολιτεία το δημόσιο σύστημα υγείας, με έμφαση στη Π.Φ.Υ. αλλά και την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων, την επιδημιολογική επιτήρηση και τα στοχευμένα τεστ στον γενικό πληθυσμό. Αποτέλεσμα, να έχει επιλεγεί μόνο το σύστημα των επαναλαμβανόμενων lockdown, που δεν αποδίδει ούτε την πίεση στα νοσοκομεία μειώνει παρά μόνο όταν το ίδιο το κύμα του ιού εμφανίζει κάμψεις.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη κατάσταση και τα όρια του υγειονομικού προσωπικού, στο πως τα κενά καλύφθηκαν όχι με ουσιαστική ενίσχυση αλλά με μεταφορά προσωπικού από Κέντρα Υγείας ή την μονοδιάστατη μετατροπή των νοσοκομείων για περιστατικά Covid-19, ενώ εκτίμησε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα και χρονικά πάει πίσω και για λόγους διαθεσιμότητας θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να φτάσει στο 70% του πληθυσμού.

Τόνισε ότι επειδή τους επόμενους μήνες κόσμος θα συνεχίσει να νοσεί, οι αρμόδιοι γιατροί θα πρέπει άμεσα να έχουν στη φαρέτρα τους και τα φάρμακα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, επισημαίνοντας ότι η πανδημία αντιμετωπίζεται με στρατηγικό σχεδιασμό πρωτίστως στη κοινότητα και όχι στα νοσοκομεία.

Πήρε θέση και για τα τεστ στην κοινότητα Παλαικάστρου Σητείας, σημειώνοντας ότι είναι λάθος του ΕΟΔΥ να αντιμετωπίζει μια περιοχή 1.100 κατοίκων με 38 θετικούς σε 370 τεστ, αρνούμενος να κάνει σε όλους τους κατοίκους της περιοχής τεστ λες και επρόκειτο για την Αθήνα των εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ αντίθετα σε αυτή την μικρή πληθυσμιακά περιοχή θα έπρεπε να θωρακίσει ότι δεν θα γίνει εστία εσωτερικής υπερμετάδοσης που στο τέλος να κινδυνεύει να φρακάρει όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications