Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός Ελλήνων και Σέρβων που ταξιδεύουν οι μεν στην χώρα των δε - Καταπάτησαν το Σύνταγμα

Η κυβερνηση ήρθε σε οριστική συμφωνία με την ομόλογό του στην Σερβία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό Ελλήνων και Σέρβων που ταξιδεύουν οι μεν στην χώρα των δε!

Είναι η πρώτη επίσημη υπογραφή της Ελλάδας σε έγγραφο που υποχρεώνει τους Έλληνες να εμβολιάζονται για να επισκεφθούν μία χώρα!

Η συμφωνία έρχεται με απαίτηση της Αθήνας.

Είναι «πλάγια», αλλά σαφής παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος επιλογής των Ελλήνων πολιτών να μην εμβολιάζονται, καθώς η Αθήνα συναινεί στην απαίτηση ενός ξένου κράτους να καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών για να το επισκεφθούν!

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, όταν σε μία σύμβαση με ξένο κράτος, προβλέπονται «ειδικές ρυθμίσεις» για τους Έλληνες πολίτες που αντιβαίνουν σε εγχώριο νόμο (και ειδικά στο Σύνταγμα που είναι ο ανώτερος νόμος), οι ρυθμίσεις αυτές κανονικά δεν υπογράφονται γιατί το ελληνικό κράτος δέχεται την υποχρέωση των πολιτών του να πειθαρχήσουν σε παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματός τους, έστω και αν αυτό αφορά μια ξένη χώρα.

Εν προκειμένω υπήρξε αποδοχή της Ελλάδας στην «απαίτηση» (τύποις, αφού από την Αθήνα στήθηκε το σκηνικό) της Σερβίας να εμβολιάζονται οι Έλληνας πριν την επισκεφθούν

Η πρωτοφανής συμφωνία έγινε σε τηλεδιάσκεψη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού με την ομόλογο του της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς και στην Αθήνα η κυβέρνηση το πλασσάρει ως «υποχρέωση των Σέρβων να εμβολιάζονται πριν επισκεφθούν την Ελλάδα» από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου

Σε τηλεδιάσκεψη του Ελληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, με την ομόλογο του της Σερβίας, Τατιάνα Μάτιτς, συμφωνήθηκε η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας η οποία θα καθορίζει τον τρόπο εισόδου των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το σερβικό υπουργείο Τουρισμού, συμφωνήθηκε να ισχύσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα εκδίδουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές στη Σερβία, σε σχέση με τον ερχομό τους στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την 1η Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου όλοι οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα εφόσον φέρουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οποιοι δεν έχουν το σχετικό πιστοποιητικό θα μπορούν να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο με την επίδειξη αρνητικού PCR τεστ ή τεστ αντιγόνων, ενώ το ίδιο καθεστώς θα ισχύσει και για τους Ελληνες που επισκέπτονται την Σερβία.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications