«Να αυξηθούν τα τεστ στα 50.000 ημερησίως!» – ΒΙΝΤΕΟ

Μιας και τα κρούσματα αυξάνονται κάθε φορά που γίνονται περισσότερα τεστ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, προειδοποίησε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν ξεκινήσει αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ασκώντας αρκετή πίεση στο σύστημα υγείας.

«Αυτή τη στιγμή 268 ασθενείς είναι σε ΜΕΘ και 1.100 σε απλές κλίνες Covid σε όλη την Ελλάδα», επισήμανε. Μάλιστα η ίδια επέμεινε σε μία πρωτοφανή αύξηση των διενεργητικών τεστ κορωνοϊού ακόμη και σε μαθητές των Γυμνασίων-Λυκείων:

«Η Επιτροπή είναι σε πολύ δύσκολη φάση, γιατί υπάρχουν πιέσεις και δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Οι πιέσεις έχουν να κάνουν με τα καταστήματα που πρέπει να δουλέψουν, με την οικονομία. Η κατάσταση δεν είναι δραματική, απλώς προσπαθούν να προλάβουν να μη γίνει δραματική. Πρέπει να γίνει μια σωστή διαχείριση και με σωστά μέτρα.

Με τα κρούσματα που έχουμε σήμερα, αν αυξηθούν τα τεστ πάνω από τις 35.000 και πάμε γύρω στις 50.000 καθημερινά και προσέξουμε τα μέσα μεταφοράς, μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία με μεγάλη προσοχή και με τεστ κάθε εβδομάδα σε μαθητές και καθηγητές».

Όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς και την περίπτωση της Αττικής τόνισε ότι αν υπάρξει έλεγχος του συνωστισμού στα μεγάλα καταστήματα και στα εμπορικά κέντρα, μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

«Επειδή η Αττική έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο κι έχει τα περισσότερα κρούσματα, θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα για να συνεχίσει η αγορά να λειτουργεί».Οι δηλώσεις της κα Παγώνη προκάλεσε σε ένα σημείο και τον φανερό εκνευρισμό του παροουσιαστή Δημήτρη Οικονόμου:

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications