Η Λευκή Πυραμίδα του  Xi'an  ή γιατί η Κίνα διατηρεί  ως μυστικές τις πληροφορίες για τις πυραμίδες της?

Γιατί η Κίνα κρύβει πληροφορίες για μια ολόκληρη κοιλάδα αρχαίων πυραμίδων κοντά στην πόλη Xi'an στο κεντρικό τμήμα της χώρας; Γιατί δεν επιτρέπει σε ιστορικούς και αρχαιολόγους να μελετήσουν αυτές τις πυραμίδες;

Η ιστορία της μυστηριώδους Κινεζικής Λευκής Πυραμίδας ήρθε για πρώτη φορά στο φως και στη Δύση τη δεκαετία του 1940, πρώτα από τον πιλότο James Gaussman, ο οποίος είπε ότι είδε μια τεράστια λευκή πυραμιδική δομή κοντά στην πόλη Xi'an. Αυτό συνέβη το 1945 όταν ο πιλότος πετούσε με το αεροπλάνο του μεταξύ Ινδίας και Κίνας.

Ο Gaussmann φέρεται να είδε καθαρά την πυραμίδα και έλεγε ότι η κορυφή αυτής της πυραμίδας λάμπει έντονα λόγω των πολλών πολύτιμων λίθων.

Σύμφωνα με τον πιλότο, αυτή η πυραμίδα φαινόταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε εύκολα να ήταν η μεγαλύτερη πυραμίδα στον κόσμο. Επιπλέον, στην ίδια κοιλάδα κοντά στην πόλη Xi'an, είδε δεκάδες άλλες μικρότερες πυραμίδες.

Στις 28 Μαρτίου 1947, οι The New York Times δημοσίευσαν την ιστορία του συνταγματάρχη Maurice Sheehan, διευθυντή της Trans World Airlines, ο οποίος περιέγραψε πώς είδε τη γιγαντιαία κινεζική πυραμίδα.

Και δύο ημέρες αργότερα, στις 30 Μαρτίου 1947, το New York Sunday News δημοσίευσε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία αυτής της πυραμίδας με επίπεδη κορυφή παρόμοια με την πυραμίδα των Αζτέκων. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον πιλότο Gaussmann κατά τη διάρκεια της πτήσης του πάνω από την Κίνα.

Να πώς ο ίδιος ο Gaussmann περιέγραψε το περιστατικό:" Πετούσα γύρω από ένα το βουνό και μετά βρισκόμασταν στην κοιλάδα. Ακριβώς κάτω από μας ήταν μια τεράστια λευκή πυραμίδα. Σαν από παραμύθι. Η πυραμίδα περιβαλλόταν από μια αστραφτερή λευκή λάμψη. Θα μπορούσε να είναι μέταλλο κάποιου είδους ειδικής πέτρας. Ήταν λευκή από όλες τις πλευρές. Το πιο περίεργο ηταν η κορυφή της, με ένα μεγάλο κομμάτι πολύτιμου υλικού παρόμοιο με ένα πολύτιμο λίθο. Με συγκίνησε βαθιά το τεράστιο μέγεθος αυτού του πράγματος. "

Είναι αλήθεια ότι η παραπάνω ασπρόμαυρη εικόνα που αποδίδεται στον Gaussmann δεν ταιριάζει ιδιαίτερα σε αυτήν την περιγραφή και ως εκ τούτου προκάλεσε αμέσως κάποια απογοήτευση. Υπάρχουν υποψίες ότι αυτή η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την Λευκή Πυραμίδα και ότι καταγράφει μια εντελώς διαφορετική πυραμίδα της κοιλάδας Xi'an.

Και μετά, ξαφνικά, όλη η ιστορία του Gaussmann και η εικόνα ήταν κρατήθηκε αυστηρά μυστικό. Καμία άλλη εφημερίδα ή περιοδικό δεν τα δημοσίευσε κάτι σχετικό και αυτό συνεχίστηκε για 45 χρόνια. Πιστεύεται ότι η ιστορία σκόπιμα «θάβτηκε» από την μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ CIA .

Έκτοτε, πολλοί Δυτικοί ερευνητές προσπάθησαν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με τη Λευκή Πυραμίδα, αλλά καμία από αυτές δεν ήταν επιτυχής μέχρι στιγμής. Εκτός από την ασπρόμαυρη εικόνα, είναι αδύνατο να βρείτε άλλες φωτογραφίες της Λευκής Πυραμίδας στο Διαδίκτυο, και υπάρχουν μόνο μερικές δορυφορικές εικόνες άλλων πυραμίδων στην κοιλάδα Xi'an.Δορυφορικές εικόνες ορισμένων πυραμίδων Xi'an στους χάρτες Google :

Μερικοί πιστεύουν ότι το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι πυραμίδες βρίσκονται απλά σε ένα πολύ απρόσιτο μέρος και για να φτάσουν σε αυτά πρέπει να περάσουν τα ψηλά βουνά και τα βαθιά φαράγγια. Αλλά αυτός φαίνεται σαν δικαιολογία .

Η εύρεση περισσότερων λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με τις κινεζικές πυραμίδες είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Είναι γνωστό μόνο ότι μερικές από αυτές τις πυραμίδες στην ίδια την Κίνα θεωρούνται αρχαία ταφικά συγκροτήματα.

Το 2000, οι κινεζικές αρχές άφησαν κατά λάθος πληροφορίες ότι υπάρχουν περίπου 400 (!) Πυραμίδες στα βόρεια του Xi'an, αν και δεν ανέφεραν μια μεγάλη λευκή πυραμίδα ανάμεσά τους.

Πολλές από αυτές τις πυραμίδες δεν ονομάζονται πυραμίδες, αλλά ανάχωμα/λόφοι στα οποία υποθέτεται θάβονταν μέλη των αρχαίων κινεζικών βασιλικών οικογενειών. Ακόμα και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, καθώς στην εποχή μας,τα αρχικά πυραμιδικά "αναχώματα" είναι καλυμμένα με θάμνους και δέντρα. Και μόνο μερικά από αυτά είναι ανοιχτά στο κοινό.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει προβεί σε επίσημες δηλώσεις ότι περιορίζει την πρόσβαση των τουριστών στις αρχαίες πυραμίδες μόνο και μόνο λόγω του κινδύνου πρόκλησης ζημιών στις κατασκευές. Και μόνο για αυτό το λόγο δεν επιτρέπουν σε αρχαιολόγους και ιστορικούς να επισκέπτονται τις πυραμίδες (!).

Μερικές από τις διαρροές αναφέρουν ότι οι παλαιότερες κινεζικές πυραμίδες είναι τουλάχιστον 8.000 ετών. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ακραίο απόρρητο των κινεζικών πυραμίδων μπορεί να εξηγηθεί μόνο με ένα πράγμα - κάτι πολύ ασυνήθιστο κρύβεται εκεί. Μπορεί ακόμη και να υπάρχουν ενδείξεις αρχαίων ανθρώπινων επαφών με εξωγήινους, ή ότι οι εξωγήινοι τις έκτισαν και περιέχουν εξωγήινες τεχνολογίες και εξωγήινους σκελετούς .

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications