Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών: «Οι έμποροι είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης»

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι έμποροι, μετά την απόφαση να παραταθεί για ακόμη μία εβδομάδα το lockdown και στο λιανεμπόριο, έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Δυστυχώς χθες μπήκαμε σε μία συζήτηση ότι προτιμούμε να ανοίξουν τα σχολεία παρά το λιανεμπόριο, το οποίο δημιουργεί αυτοματισμούς και ένα κακό κλίμα», ανέφερε ο κ. Καφούνης στο Θέμα, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «είναι άξιο απορίας γιατί αντί να ανοίξουμε τη Δευτέρα, έστω και με το click away, βρεθήκαμε να πηγαίνουμε πίσω».

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασε την επιθυμία του να έρθει σε επικοινβνία με το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να συζητήσουν τι θα γίνει με το άνοιγμα.

«Κάθε μέρα που μας κρατάει κλειστούς, πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε θέματα φωτιά. Τα μέτρα που είχαμε μέχρι χθες φαντάζουν σφεντόνες ενώ θέλουμε μπαζούκα για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη», τόνισε ο κ. Καφούνης συπληρώνοντας ότι «δεν μπορείς να κρατάς έναν κλάδο κλειστό ενώ μπορείς να λειτουργήσεις. Η χθεσινή ανακοίνωση έπεσε πολύ σκληρή στα αυτιά μας» εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Καφούνης εκτίμησε ότι «θα προχωρήσουμε σε μία πολύ μεγάλη ρύθμιση και θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει ένα γενναίο κούρεμα αφενός για τους συνεπείς και αφετέρου για αυτούς που έχουν υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά μέσα σε αυτό το δύσκολο 2020 και την αρχή του 2021».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications