Πέτσας για γιορτές: Δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Για τη σταδιακή άρση του lockdown και το άνοιγμα της αγοράς ενόψει των γιορτών μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας τη λήψη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε στο MEGA για την εξέλιξη των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας, τονίζοντας ότι είναι λογικό να υπάρχει κόπωση όσον αφορά την τήρησή τους. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, χρειάζεται ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων.

Παράλληλα, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς ενόψει Χριστουγέννων ο κ. Πέτσας είπε ότι η άρση των μέτρων θα γίνει σταδιακά και προσεκτικά, ενώ το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σχετικά με το αν θα υπάρξει σταδιακή άρση του lockdown ανά περιφέρεια, ο κ. Πέτσας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση από τους επιστήμονες σημειώνοντας το γεγονός ότι η διασπορά του ιού έχει φύγει από τα αστικά κέντρα και έχει μεταφερθεί σε κωμοπόλεις και χωριά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο αν θα επιτραπεί η μετακίνηση από σπίτι σε σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως σημείωσε, «η γενική κατεύθυνση είναι να προσπαθήσουμε να έχουμε τις οικογένειες να γιορτάσουν στα σπίτια τους, ενδεχομένως μαζί με μία ακόμα οικογένεια» τονίζοντας το γεγονός ότι θα είναι δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Σε ότι αφορά τα μέτρα οικονομικής στήριξης, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει πως η κυβέρνηση θα στηρίξει όσους δεν έχουν λάβει βοήθεια. Παράλληλα, για τους υγειονομικούς και τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι θα γίνουν «στοχευμένες παραμβάσεις».

Καταληκτικά, μιλώντας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού ο κ. Πέτσας δήλωσε πως υπάρχει ένα σχέδιο με 118 εμβολιαστικά κέντρα με πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα να εμβολιάζονται. Όπως είπε, η βασική κατεύθυνση είναι πως τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τα εμβόλια με τον εμβολιασμό να ξεκινά από το υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους.

Γεωργιάδης: Σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς
Για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξει σταδιακά η αγορά μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει κλιμακωτά με διαφορά περίπου τριών με τεσσάρων ημερών. Παράλληλα, ωστόσο, προειδοποίησε ότι αν καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, θα πρέπει να ξανακλείσουν.

«Δεν θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορωνοϊού στο κρισιμότερο σημείο» είπε ο υπουργός.
Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε πως σχεδιάζει ως υπουργός να ανοίξει όλο το λιανικό εμπόριο μεσα στις γιορτές λόγω, όπως είπε, της μεγάλης ζημιάς για ένα κατάστημα αν δεν δουλέψει αυτή την περίοδο της χρονιάς. Πρώτα θα ανοίξουν τα μικρότερα καταστήματα μετά τα μεγάλα ενώ τα εμπορικά κέντρα στην κλιμακωτή σειρά είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν.
Σε ότι αφορά τα καταστήματα που πωλούν παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι όταν θα επαναλειτουργήσουν, θα ανοίξουν όλα μαζί.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Έλληνες φαίνεται ότι ακόμη ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ, ΟΙ ΜΕΤΑΚΥΝΙΣΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΓΚΕΝΤΡΩΝΙΣΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΦΥΛΗ. ΓΙΑΤΙ?!! Για να γηνουνε κοσμοκράτορες! Είναι αδύνατον οι Σιωνιστές να μπορέσουν να κυβερνήσουν 7 Δις ανθρώπων. Πηγενετε να διαβάσετε τους Ζλυθους της Γεργιας, θέλουν ΠΛΥΘΗΣΜΟ 500,000 Εκατομοιρια! Ο Πατέρας του Βιλλ GATES, Eχούμε πληροφωριες ότι πολύ πιθανόν ανέθεσε στο Christian ? Na κάνει την δουλια αυτή. Για να έχετε κάποια πιθανότητα να επιζησετε, ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. Η ΠΛΥΣΗ ΕΝΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΚΑΤΑΠΛΙΚΤΙΚΗ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ! 6 είναι αυτές εταιρίες που κατέχουν της ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ για ολλο τον Πλανιτη. Όλλοι οι ιδιοκτήτες ειναιΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ 5, και ο 6τος είναι είναι ο MURDOG ? Den είναι Εβραίος, εάν τον ακούτε πως μήλα είναι ποιο Σιωνιστής από ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 5! Εμείς πετάξαμε τις ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ μας όταν ανακαλιψαμε τι συμβαίνει στον Πλανιτη. Σε ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΔΕΛΑ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΩΣ,!!Αυτο συναιβει έχει σήμερα κάπου 40 χρόνια, και έτσι σωθήκαμε. Ήμασταν στα ΦΒ ΣΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ Ευρώπης, στο TWITTER, KAI YOU TUBE, MAS Bγαλανέ από παντού, καμμία φορά όταν ο Εβραίος που μας παρακολουθεί ΚΟΙΜΑΤΕ. ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ you Tube.Oi Ψυχοπαθείς αυτοί Εβραίοι, είναι ΑΠΟΦΑΣΥΣΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΥ ΕΝΑ ΜΙΛΛΙΟΝ ΑΠΟ ΤΑ 17 Εκατομοιρια Εβραίων στον Πλανιτη.οι περισοτεροι Εβραίοι, βρησκουν το δήθεν άγιο Βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ. ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ .ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΤΕ, ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑΜΤΗΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΗΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΛΟΓΩ ΑΓΩΝΙΑΣ, ΤΡΕΛΕΝΟΝΤΕ, ΟΤΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΡΓΟΔΑΝ ΚΑΝΕΙ , Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ. ΚΑΜΜΙΑ!? Τους βάλετε να μαλώνουν,ΤΗΕΑΤΡΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΤΗΕΑΤΡΟ, ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΟΣΩ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑ, ΤΟΣΟ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑΝΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΕΔ, ΤΗΣ Silicon Valey kΆι οι Εβραίοι Τραπεζίτες
κλέψανε από τον ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΕΝΤΕΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΤΟΣΑ ΕΚΛΕΨΑΝ, Under a guise of COVID-19, o iOS του οποίου δεν έχει ποτέ απομονωθεί! Δηλ ο ιός δεν υπάρχει!Ο Αμερικανικός ΛΑΟΣ κοιμαται όπως και ολόκληρος ο Πλανιτης!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications