Παραιτήθηκε η επικεφαλής οικονόμος της βασίλισσας έπειτα από 32 χρόνια

Μυστηριώδης κρίνεται η παραίτηση της επικεφαλής οικονόμου της βασιλικής κατοικίας στο Σάντρινγκχαμ έπειτα από 32 χρόνια. Η 56χρονη Πατρίσια Ερλ εργαζόταν για τη βασίλισσα για περισσότερα από 30 χρόνια στο κτήμα Νόρφολκ. Ωστόσο, τώρα εγκατέλειψε τη θέση της, σχεδόν έναν μήνα μετά την εξέγερση του προσωπικού, κατά την οποία οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να υποταχθούν στα βασιλικά σχέδια να απομονωθούν από τις οικογένειές τους για έναν μήνα ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους γαλαζοαίματους για τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τη Sun, η γυναίκα ντροπιάστηκε όταν το προσωπικό αρνήθηκε στην προστατευτική "φούσκα" του Σάντρινγκχαμ, τα Χριστούγεννα, ως μέτρο πρόληψης του κορονοϊού. Η Πατρίσια ήταν αναγνωρισμένο μέλος του βασιλικού προσωπικού και το 2018 είχε τιμηθεί με το βασιλικό βικτωριανό μετάλλιο. Θεσπίστηκε από τη βασίλισσα Βικτώρια το 1896 και απονέμεται σε όσους δείχνουν αφοσίωση στη βασιλική οικογένεια.

Η ίδια δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτησή της ενώ ο εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ είπε: "Ήταν μία εντελώς αμοιβαία αποχώρηση". Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν μήνα 20 υπάλληλοι δέχτηκαν πρόταση να παραμείνουν επί τέσσερις εβδομάδες στην έπαυλη του Σάντρινγκχαμ ώστε να υπηρετήσουν τη βασίλισσα και τους καλεσμένους της για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Κάτι που σήμαινε ότι θα απομονώνονταν από τους αγαπημένους τους αυτές τις μέρες. Εκείνοι αρνήθηκαν και η Πατρίσια ως επικεφαλής δεν άντεξε αυτήν την ιδιότυπη εξέγερση.

Πάντως, η βασίλισσα με τον πρίγκιπα Φίλιππο θα παραμείνουν στο Ουίνδσορ για τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά στα 33 χρόνια όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Στο Κάστρο του Ουίνδσορ έχουν απομονωθεί από τον Οκτώβριο και εκεί θα περάσουν και τις γιορτές, πιθανώς μακριά από όλα τα μέλη της οικογένειάς τους προσπαθώντας να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το βασιλικό ζεύγος θα περάσει μακριά από τα τέσσερα παιδιά του τις γιορτές. Ήταν το 1949 που η τότε πριγκίπισσα ΕλισάβI άφησε τον ενός έτους Κάρολο στη Μεγάλη Βρετανία ώστε να είναι με τον πρίγκιπα Φίλιππο στη Μάλτα όπου υπηρετούσε στο Ναυτικό. Η βασίλισσα μετέφερε τις εορταστικές συγκεντρώσεις στο Σάντρινγκχαμ το 1988. Η βασίλισσα δεν θα παρευρεθεί στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία φέτος προκειμένου να αποτρέψει τον συνωστισμό του πλήθους έξω από τον ναό, αλλά θα προτιμήσει μία ιδιωτική τελετή στο παρεκκλήσι του Κάστρου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications