Χριστούγεννα: Θεία λειτουργία με κάρτες μάσκες αποστάσεις και λοιπές γελοιότητες (vid)

Πιστοί περιμένουν υπομονετικά έξω από τον ναούς τηρώντας τα μέτρα περιορισμούς της ελευθερίας και τις αποστάσεις μέχρι να τους ενημερώσουν ότι μπορούν, αφού θερμομετρηθούν στο μέτωπο, με την σειρά τους να μπουν μέσα στην εκκλησία στην κυριολεξία σαν πρόβατα.

Σε πολλές εκκλησίες υπάρχουν ταξιθέτες και καρτελάκια, λες και είναι κινηματογράφος.
Μάλιστα σε μία είδηση «βόμβα», οι εκκλησίες θα μεταβληθούν ακόμα και σε «ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ», άπαξ και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι.

Ήδη, έχει οργανωθεί από την Αρχιεπισκοπή το σχέδιο “εμβολιασμοί σε ναούς” και τις επόμενες ημέρες θα γίνει πράξη.

Σύμφωνα με το Βήμα Ορθοδοξίας, ετοιμάζονται να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα οι ναοί της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκκλησίες σε αρκετές Μητροπόλεις όπως: Σύρου, Ν. Ιωνίας, Χίου, Ναυπάκτου, Ιωαννίνων.

Στους μητροπολιτικούς ναούς ο αριθμός αυτός μπορεί να φθάσει έως τους 50 πιστούς, εφόσον βεβαίως τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας τούς το επιτρέπουν. Aρκετές εκκλησίες, πάντως, ενημέρωναν τους πιστούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία να δηλώσουν συμμετοχή ώστε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα αυτή, ενώ άλλες ενορίες, ειδικά οι μεγαλύτερες, είχαν δηλώσει πως οι πόρτες τους θα κλείσουν μόλις συμπληρωθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός.

Προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους το δυνατόν περισσότερους πιστούς να συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, πολλοί ναοί έχουν προγραμματίσει να τελέσουν δύο και τρεις Θείες Λειτουργίες,αλλά αυτό είναι εφικτό μόνο στις ενορίες όπου υπάρχει ο αντίστοιχος αριθμός ιερέων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications