Πέτσας: Τήρηση μέτρων τα Χριστούγεννα, αλλιώς έρχονται πιο αυστηρά

Τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά και η Πρωτοχρονιά θα είναι εντελώς διαφορετικά, όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, αλλά και οι λοιμωξιολόγοι, με επιπλέον περιορισμούς να τίθενται σε ισχύ τόσο για τα Χριστούγεννα, όσο και για την Πρωτοχρονιά.

Με τους ειδικούς να ανησυχούν για άνοδο των κρουσμάτων στην περίοδο των γιορτών, αποφασίστηκαν πρόσθετα μέτρα, τα οποία από σήμερα είναι σε ισχύ.

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά (και τις παραμονές):

Επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα από δύο οικογένειες στα οικογενειακά τραπέζια,τα παιδιά δεν θα βγουν να πουν τα κάλαντα,δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε ρεβεγιόν φιλικής οικογένειας, θα πρέπει να στείλουν sms και κατά την μετάβαση, με τη χρήση του κωδικού 6, αλλά και κατά την επιστροφή, η οποία δεν θα πρέπει να καταγραφεί μετά τις 10 το βράδυ τις εκκλησίες, οι λειτουργίες θα γίνουν κανονικά αύριο, Χριστούγεννα, αλλά με περιορισμούς. Συγκεκριμένα, τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Αναφορικά με τις εκκλησίες, οι λειτουργίες θα γίνουν κανονικά αύριο, Χριστούγεννα, αλλά με περιορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα,τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Ενα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό. 25 άτομα για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα. Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.

Πέτσας: Τήρηση μέτρων τα Χριστούγεννα, αλλιώς έρχονται πιο αυστηρά
Από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα τις γιορτές, θα εξαρτηθεί και πως θα περάσουμε την Πρωτοχρονιά, καθώς κυβερνητικά στελέχη έχουν προειδοποιήσει για πιο αυστηρά μέτρα στο ρεβεγιόν, αν διαπιστωθεί πως τα Χριστούγεννα υπάρξει μεγάλος βαθμός απειθαρχίας.

«Αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων, υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications