Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής στα  «μεγάλα παιδιά »  (!)

Σε αυτό χάος και παράλογα που στους πολλούς φαίνονται φυσιολογικά τόσα χρονιά, έχουν δυο παρατηρήσεις παρατηρώντας πως λειτουργούν και πως σκεφτονται οι μάζες μεσώ ίντερνετ : η μια παρατήρηση ειναι οτι πολλοι ειναι έτσι λόγο ράτσας/φυλής,με τους υπολοίπους τι γίνεται ? υπάρχει μια "ασθένεια" που ταιριάζει στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους ονόματι Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής...

Τι λένε οι δήθεν "ειδικοί" :Η διαταραχή αυτή υπολογίζεται ότι προσβάλλει περίπου το 8-10 % των παιδιών σχολικής ηλικίας. Προσβάλλει συχνότερα τα αγόρια (3-4 φορές). Η διαταραχή (!)προσβάλλει περίπου το 8-10 % των παιδιών σχολικής ηλικίας (!)πως προέκυψε η διαταραχή?ο κάλος θεούλης θα έφτιαχνε πότε προβληματικά παιδιά? τι ασυναρτησίες λένε:

Πού οφείλεται η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα;
Για την κατάσταση αυτή δε φταίει κανένας από το περιβάλλον του παιδιού (ούτε οι γονείς ούτε οι δάσκαλοι) και το πιο πιθανό το παιδί γεννιέται με αυτό το πρόβλημα (διαταραχή που κληρονομείται). Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι οφείλεται σε ανισορροπία ή ανεπάρκεια των ορμονών που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος για τη λειτουργία του. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο εγκέφαλος των παιδιών με αυτή την αρρώστια(έγινε αρρώστια? ) χρησιμοποιεί τη γλυκόζη (ενεργειακό υλικό) σε πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με τα υγιή παιδιά. Η ΔΕΠ (Υ) έχει στατιστικά συσχετιστεί με πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης.

Ελλειμματική προσοχή - Τονισμένα ειναι αυτά που έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλα παιδιά (άφορα εμβολιασμένους) δηλαδή σχεδόν όλους :
Το παιδί αδυνατεί να συγκεντρωθεί σε ένα παιχνίδι ή μια συγκεκριμένη εργασία για πολλή ώρα. Πολλές φορές δείχνει να μη σας ακούει όταν του μιλάτε ή δεν ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνετε.
Υπερκινητικότητα
Το παιδί αδυνατεί να κάτσει για πολλή ώρα σε ένα τόπο. Κινείται συνεχώς. Μπορεί να μιλά συνέχεια.
Παρορμητική συμπεριφορά
Δίνει απαντήσεις πριν καν συμπληρωθεί η ερώτηση. Διακόπτει συνεχώς τους άλλους.

Η ΔΕΠ (Υ) χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς τύπους
A. ΔΕΠ με κυρίως σύμπτωμα την ελλειμματική προσοχή.
Τα συμπτώματα του τύπου αυτού είναι τα ακόλουθα:
Αδυνατεί να προσηλωθεί σε λεπτομέρειες ή κάνει απρόσεκτα λάθη.
• Δυσκολεύεται να κρατηθεί προσηλωμένο σε μια συγκεκριμένη εργασία για πολλή ώρα.
• Δεν φαίνεται να παρακολουθεί αυτό που του λες.
• Δυσκολεύεται να οργανώσει τα πράματα γύρω του.
• Αποφεύγει ή δυσκολεύεται να συμμετάσχει σε δραστηριότητες που απαιτούν πνευματική προσπάθεια.
• Χάνει εύκολα να πράγματα του.
Ξεχνά πολύ εύκολα.
• Δυσκολεύεται να ακολουθήσει οδηγίες.
Χάνει εύκολα την προσοχή του.

Το πρόβλημα ειναι ότι ένω έχουν ίντερνετ έχουν μεινει εντελώς πρόβατα νοητικά πολλοι "συμπολίτες μας" όπως λένε και οι συμμορίτες υποκριτικά, όταν όμως αυτός ο συμπολίτης δεν λεει αυτά που του λένε αυτοί αρχίζουν να τον χλευάζουν, μαζικά εμβόλια έγιναν μετά το 60 με ανοδική πορεία ανά δεκαετία 70-80-90-20 . Και ως του "θαύματος" μεταξύ αλλών οι μάζες όχι μονο έχασαν την πνευματικότητα τους και έχουν γίνει υλιστικές, και ενώ έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες δεν καταλαβαίνουν τίποτα, δηλαδή ένας άνθρωπος του 1850 χωρίς να καν έχει πτυχία και προσβαση σε πληροφορίες ηταν 50 φόρες πιο έξυπνος από τον μέσο άνθρωπο του σήμερα, ακριβώς για αυτό λόγο ήρθαν τόσες εφευρέσεις μέσα σε 100 χρονιά, ένω επι αιώνες χρονιά ζούσαν στο μεσαίωνα χωρίς καμιά εξέλιξη πουθενά (παραλείπουμε το γεγονός ότι μετά τις εισβολές βάρβαρων στην Ευρώπη βυθίστηκε στο μεσαίωνα του σκοταδισμού επι αιώνες και ξανά γίνεται το ίδιο μονο που αυτη την φορά τους έμεινε κληρονομιά η τεχνολογία και η επιστήμη ). Τα συμπέρασμα δικά σας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications