Οι «λοιμωξιολόγοι» απαιτούν «λουκέτο» στις εκκλησίες: «Δεν θα κάνουμε παραχωρήσεις - Να μην ανοίξουν τα μαγαζιά»

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος τάχθηκε κατά του ανοίγματος των εκκλησιών την περίοδο Χριστουγέννων, ώστε να προσκυνήσουν οι Έλληνες, ενώ υποστήριξε και «λουκέτο» στα καταστήματα!

Για τις εκκλησίες ξεκαθάρισε ότι δε γίνεται να ανοίξουν πλήρως. «Με κανέναν τρόπο δεν γίνεται να διακυβευτεί η δημόσια υγεία θα περιμένουμε, είναι νωρίς, αν χρειαστούν κάποιες παραχωρήσεις θα το δούμε» τόνισε.

«Με δεδομένη τη διασπορά στην κοινότητα δεν μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση. (Η πανδημία) μπορεί να ξαναφουντώσει. Η εισήγησή μας ήταν να μην αυξηθεί η κινητικότητα μπορούν να ανοίξουν μικροπράγματα, με επιτήρηση, όπως μικρά βιβλιοπωλεία με ηλεκτρονικές παραγγελίες. Ανοιχτή πόρτα μαγαζιού με τίποτα, δεν είναι δυνατό να δούμε τέτοιες σκηνές», είπε

«Υπάρχει ακόμα διασπορά, θα είναι παρά πολύ δύσκολο με εξαντλημένο προσωπικό γεμάτα νοσοκομεία και κουρασμένο κόσμο» να υπάρχει τρίτη επιδείνωση εξήγησε. «Το ποτήρι είναι γεμάτο, το δεύτερο ξεχείλισμα δε θα γίνει ανεκτό».

«Υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία στις 7 Ιανουαρίου», δήλωσε επίσης.

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο, εξαρτάται απ’ ό,τι θα βλέπουμε για τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου. Πάμε εβδομάδα – εβδομάδα, μέρα – μέρα, υπάρχει καμπύλη, αλλά φαίνεται ότι θα είναι μια βασανιστική πορεία» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να συνεχιστεί μετά τις 9 το βράδυ ακόμα και στις γιορτές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μετά τις γιορτές, πιστεύω ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα μπορούμε να δούμε καλύτερα νούμερα… Τουλάχιστον 30 – 40% ελεύθερες κλίνες στο ΕΣΥ αυτό είναι κάλο ‘’μαξιλάρι’’».

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη μη περαιτέρω αύξηση της κινητικότητας, είναι προβληματική ακόμα η κατάσταση, υπάρχει σημαντική βελτίωση στους αριθμούς των νοσούντων και στις εισαγωγές, 20% με 30% αλλά στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

Ο Χαράλαμπος Γώγος απηύθυνε νέα δραματική έκκληση στους πολίτες: «ο κόσμος έχει χαλαρώσει πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κινδυνεύει κι ο ίδιος κι οι γύρω του να υποστούν σοβαρό χτύπημα υγείας από τον ιό… Όλοι να δουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και να προφυλαχτούν οι ίδιοι».

«Υπάρχουν συμπληγάδες, μια δύσκολη ισορροπία, κουρασμένος κόσμος, επιχειρήσεις που φυτοζωούν, εμείς προσπαθούμε να σώσουμε υγειονομικά το θέμα η κυβέρνηση να αφήσει κάποιες χαραμάδες οικονομικά», παραδέχθηκε.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

O Γώγος, καθηγητης της δεκαρας! Σιγουρα ειναι Εβραιος Σιωνιστης, η Έλληνας που πηρε Εκατομοιρια! Δευτερον,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΩΝΩΣΟΥΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ,ΟΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ 60 χρονια τωρα. Ο ιός δεν εχει ακομη ΑΠΟΜΩΝΩΘΕΙ! Αποκανενα τσαρλΑτονο! Θελουν να μα απομονώσουν για να μηνσυζητουμε, κανουμε σχολια μετάξι μας, διοτι ετσι ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ συμβαινει. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΩΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ, ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΝΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ, ΕΜΕΙΣ εχει καπου 40 χρονια τις πεταξαμε, και σε ενα μηνα βρηκαμε στην πορτα μαστελευταια μοδελα Τηλεωρασεις. Οι Σιωνιστές θελουν να γηνουν ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ, αυτος ειναι ο οσκοπος τους. Το προγραμμα τους ειναι στο ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ και στα ελληνικά γραψτε ΛΥΘΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, 2980.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications