Η Αρχή Διαφάνειας το τερμάτισε :  «Υποχρεωτική η μάσκα ακόμα και την ώρα που πίνουμε καφέ»!

Πιο γελοία επιβολή προστίμου δεν πρέπει να έχει υπάρξει στα χρονικά, αν ισχύει η καταγγελία που έκανε πολίτης που εμφανίζεται ως εργαζόμενος στην ΕΑΒ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσιεύει το rpn.gr, τρεις εργαζόμενοι στην έδρα της εταιρείας στο Σχηματάρι δέχθηκαν πρόστιμο 150 έκαστος, καθώς στο ξεκίνημα της βάρδιάς τους την ώρα που έπιναν τον καφέ τους, έγινε έφοδος επιθεωρητών της Αρχής Διαφάνειας, οι οποίοι τους επέβαλλαν κυρώσεις επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Οι εργαζόμενοι απορημένοι έστειλαν email με την αντίρρησή τους προς τον διοικητή της Αρχής Διαφάνειας, το οποίο όμως απορρίφθηκε, με την αιτιολογία πως πρέπει να φοράμε μάσκα ΚΑΙ την ώρα που πίνουμε καφέ!

Διαβάστε τι καταγγέλλει εργαζόμενος της ΕΑΒ:
«Παρακαλώ πολύ, μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω προς τον Κ. Πρωθυπουργό, πως πίνει τον πρωινό καφέ του στο γραφείο με τη μάσκα;;; Ο λόγος γίνεται για την γελοία και αναίτια επιβολή προστίμου σε τρείς εργαζόμενους (από τους 1.500 περίπου) στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με έδρα το Σχηματάρι Βοιωτίας στις 07.30 το πρωί (με την έναρξη του ωραρίου εργασίας) την ώρα που έπιναν τον καφέ τους.

Μετά από έφοδο τριών επιθεωρητών της Αρχής Διαφάνειας, στο εργοστάσιο της Ε.Α.Β. επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε τρείς εργαζόμενους, τη στιγμή που ξεκινούσε το ωράριο εργασίας στις 7.30 και έπιναν τον καφέ τους.
Φυσικά έστειλαν email με την αντίρρησή τους προς τον διοικητή της Αρχής Διαφάνειας, το οποίο δεν έγινε δεκτό και απορρίφθηκε, αιτιολογώντας πως πρέπει να φοράμε μάσκα ΚΑΙ την ώρα που πίνουμε καφέ!!!

ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ… ΠΩΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣΚΑ;;;
Θεμιστοκλής Κουτλής, εργαζόμενος στην ΕΑΒ».

Πως ακριβώς θα γίνεται αυτό δηλαδή; Πως θα πιεις καφέ φορώντας μάσκα; Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος παραλογισμός; Και γιατί τότε δεν πέφτουν πρόστιμα και σε άλλους που δεν φοράνε μάσκα και είναι και δημόσια πρόσωπα;

Και επίσης τι κανονισμός είναι αυτός που επιτρέπει στους βουλευτές να βγάζουν τη μάσκα εντός Βουλής (σε κλειστό χώρο δηλαδή) για να μιλήσουν; Και δεν αναφερόμαστε σε αυτούς που ανεβαίνουν στο βήμα το οποίο έχει περικυκλωθεί με πλεξιγκλάς, αλλά για όσους κάθονται στα έδρανα. Γιατί να βγάλουν τη μάσκα για να μιλήσουν; Εκεί δεν έχουμε μεταφορά σταγονιδίων; Και μέσα σε κλειστό χώρο; Γιατί δεν επιβάλλονται πρόστιμα;

Και να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες δικηγόρος κατήγγειλε ότι συνελήφθη, επειδή κατέβασε τη μάσκα του για να φάει κάτι ώστε να μπορεί να πάρει φάρμακο που χρειαζόταν.

newsbreak.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications