Όπως Όλα Δείχνουν Ο Εμβολιασμός Θα Είναι Υποχρεωτικός Για Το Σύνολο Του Πληθυσμού Και Όχι Προαιρετικός.

Αφού πρώτα γίνεται προετοιμασία από αναίσθητους υπάλληλους των ελληνόφωνων, το παρακάτω post ειναι από μια έγκυρη πηγή τους στην οποία μέλος των δήθεν αξιόπιστων αρθρογράφων της εν λόγο έγκυρης πηγής εκτός ότι έχει καθαρά σημιτικό ύφος, ειναι μέλος σε εγκληματική οργάνωση antifa συμφωνα με το προφίλ του facebook στο οποίο είχε εξώφυλλο του τύπου οι κακοί φασίστες και η Μακεδονία ανήκει στις αρκούδες της, η δε ποιότητα του εν λόγο συμμορίτη φαίνεται και απο το προφίλ του: ένα ρεμάλι της κοινωνίας και μπουχεσας που ο ίδιος ειναι σαν αρκούδα με την μαύρη τρίχα να πετάει απο παντού (τους πιο εμφανίσιμους τους έχουν για την τηλεόραση ) κατι τέτοιους διαβαζουν χιλιάδες σε έγκυρες πήγες τους επι χρονιά ως αξιόπιστους αρθρογράφους (!),που όταν δεν γραφει προπαγανδες πίνει μπύρες ,θα μου πεις υπήρχε περίπτωση να ηταν καποιο νορμάλ άτομο antifa? όλα αγρίμια και ρεμάλια της κοινωνίας κομμουνιστές αριστεροί ειναι, αυτό έχει σχέση και με άλλα καθώς οι ίδιοι ειναι ο ορισμός του κακού εκ γενετής, και μονο ιδεολογία δεν ειναι όπως νομίζουν οι μάζες, αλλα δεν ειναι του παρόντος, καθόλου απίθανο λοίπον να έχει γράψει αυτός ο αρκουδιάρης μισάνθρωπος και αυτό το post επειδή δεν έχει όνομα :

Από την πρώτη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε ν’ απλώνει τα γαμψώνυχά της σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη, γονατίζοντας τη μία χώρα μετά την άλλη και επιβάλλοντας σχεδόν παγκόσμιο lockdown, άπαντες γνώριζαν πως αυτή η ιστορία μόνο με δυο τρόπους θα μπορούσε να τελειώσει.

Ο ένας- ενδεχομένως έχοντας στο μυαλό και το τι συνέβη με την ισπανική γρίπη- θα ήταν να εξασθενήσει ο ιός: να εξαπλωθεί ραγδαία, όπως δηλαδή συνέβη, σε όλο τον κόσμο, όμως μετά από 2-3 κύματα να κάνει τον κύκλο του και να «σβήσει» από μόνος του. Ο άλλος, εννοείται, θα ήταν να βρεθεί ένα εμβόλιο.

Φυσικά, το δεύτερο σενάριο μοιάζει πλέον το πιο ρεαλιστικό μετά από σχεδόν μία «μάχη» ενός ολόκληρου χρόνου κόντρα στον κορωνοϊό, και με τα συστήματα υγείας να φτάνουν στα όριά τους. Όπως αποδείχθηκε στην πράξη (και όπως άλλωστε όλοι ειδικοί διαβεβαίωναν εξ αρχής), η εύρεση εμβολίου δεν ήταν μια απλή διαδικασία, αλλά ιδιαιτέρως χρονοβόρα.

Πλέον, όμως, έχουμε φτάσει στο τέλος της αναμονής: τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna έχουν, σύμφωνα με τις έρευνες, αποτελεσματικότητα περίπου 95%, ενώ και αυτό της Οξφόρδης (το οποίο, πάντως, εν συγκρίσει με τα άλλα δύο θα καθυστερήσει λίγο παραπάνω) είναι 99% αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους- για να μην αναφερθεί και το Sputnik V της Ρωσίας, που επίσης «υπόσχεται» πάνω από 90% επιτυχία.

Στην Ελλάδα ήδη υπάρχουν διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Υγείας πως στις αρχές του νέου έτους θα βρίσκεται στη διάθεση της χώρας η πρώτη (μεγάλη) παρτίδα εμβολίων. Παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το ποια θα είναι η φαρμακευτική εταιρία που θα τροφοδοτήσει την Ελλάδα, υπάρχει αισιοδοξία πως λίαν συντόμως θα γνωστοποιηθεί το ποια εκ των δύο (Pfizer ή Moderna) θα επιλεγεί.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως αναμένεται να εξαγγελθεί και μια απόφαση αναφορικά με την έλευση του εμβολίου στην Ελλάδα που θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει πως ο εμβολιασμός θα είναι υποχρεωτικός για το σύνολο του πληθυσμού και όχι προαιρετικός. Και με δεδομένο πως υπάρχει μια τεράστια μερίδα του κόσμου που είναι άκρως αρνητική στο ενδεχόμενο εμβολιασμού ή, έστω, σκεπτική, θα ήταν μάλλον ασφαλές να προβλέψει κανείς πως οι αντιδράσεις αναφορικά με το εν λόγω μέτρο θα είναι αρκετές.

Θα πρόκειται για μια αντίδραση δικαιολογημένη ή όχι; Το ερώτημα αυτό αναμένεται να απασχολήσει πολύ σύντομα τον δημόσιο διάλογο και οι δύο πλευρές (η υπέρ και η κατά, δηλαδή, στον υποχρεωτικό εμβολιασμό) θα παραθέσει τα λογικά επιχειρήματά της.

Ξεκινώντας από τη δεύτερη, είναι σίγουρο πως το να διαμαρτύρεται κάποιος για το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα του επιβάλλει να κάνει κάτι που αφορά την δική του, προσωπική υγεία συνιστά μια εύλογη αντίδραση. Η επιβολή μάλιστα- και ειδικά, η κρατική επιβολή- ποτέ δεν είναι κάτι ευχάριστο ως συνθήκη. Μοιάζει με βίαιη στέρηση της προσωπικής επιλογής και μια άκομψη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πού ακούστηκε, άλλωστε, να σε ωθεί κάποιος να κάνεις κάτι που δε θέλεις σε μια δημοκρατία;

Για τη μεγάλη εικόνα ωστόσο, θα πουν οι υπερασπιστές του μαζικού εμβολιασμού, το συγκεκριμένο μέτρο είναι μάλλον αναγκαίο: δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό και για να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να το κάνει περίπου το 70% με 80% του πληθυσμού.

Σε διαφορετική περίπτωση, το εμβόλιο θα είναι δώρο άδωρο: τι νόημα θα έχει να αγοραστεί μαζικά ένα εμβόλιο αν η πλειονότητα των κατοίκων μιας χώρας δεν εμβολιαστούν και παραμένουν έρμαια του ιού; Ο ιός δε θα πάψει να κυκλοφορεί αν δεν έχει αντισώματα η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού κάθε χώρας.

Συνεπώς, εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση που θα πρέπει να κρίνουμε με βάση τα ειδικά δεδομένα της εποχής και όχι με τα όσα ξέραμε πριν την έλευση της πανδημίας: το σώφρον (μοιάζει να) είναι ο καθολικός εμβολιασμός αν θέλουμε να στείλουμε τον ιό στο πυρ το εξώτερον και ν’ απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από αυτόν, έστω κι αν μιλάμε για ένα εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου και ο σκεπτικισμός είναι κάτι παραπάνω από λογικός.

Ποια εκ των δύο «τάσεων» θα επικρατήσει; Θα το μάθουμε τους προσεχείς μήνες.Ευχή όλων, μέχρι τότε, να περάσει όσο το δυνατόν πιο «αναίμακτα» αυτή η τελευταία, κατά πώς φαίνεται, έξαρση της πανδημίας… εδώ τελειώνει ο συμμορίτης ΧΑ ΧΑ ΧΑ χιλιάδες διαβαζουν κάθε μέρα τέτοια post και δεν βλέπουν καν την υποκρισία μέσα σε αυτά

Ήταν το μακρινό το 2014 όταν έκπληκτος διάβασες τον τρόπο που έσφαζαν θα θύματα τους και στην Ελλάδα, και έχουν καλύψει τις θηριωδίες τους κάτω απο τόνους ψεμάτων και κατηγορούν τους εχθρούς τους ως "τέρατα" κλασική τακτική μοχθηρών ενώ σκοτωναν μερικούς απο δαύτους στα 5 μετρά οπως ηταν η θανατική ποινή εκεινη την εποχή σε αντίθεση με αυτούς που έσφαζαν ακόμη και με κονσερβοκούτια, από τότε έως σημερα ανακάλυψες πράγματα και θαύματα που αλλάζουν ότι ξέρετε για το κόσμο και την ίδια την ζωή, μα το πιο περιεργο ειναι οτι εκατομμύρια των εκατομμυρίων εχουν πέσει τοσο χαμηλά που δεν έχουν αναρωτηθεί ότι για να λένε για κακούς φασίστες σημάνει οτι καποιο λόγο είχαν για να μην τους θέλουν στην κοινωνία.. Δηλαδή όλοι οι άλλοι ηταν οι κακοί και αυτοί ειναι οι κάλοι? Και πως εξηγείται την άκρως ύπουλη συμπεριφορά τους λες και ειναι σαν αυτούς που ξέρετε ως δαίμονες? κάτι δεν κολλάει εδώ και πριν 40-80 χρονιά η άκρως ύπουλη μοχθηρή φύση τους θα ξεχώριζε πολύ έντονα επειδή τότε ο κόσμος ήσαν πιο αγνός, μήπως κατι ηξεραν και δεν τους ήθελαν στην κοινωνία λοιπόν οι κακοί φασίστες ?ο λόγος που δίκαιος δεν τους ήθελαν δεν άργησε να έρθει και δεν ειναι ένας μονο ... Όλοι αυτοί οι ελληνόφωνοι δεν ειναι σε κάποια άλλη χώρα αλλα ανάμεσα σας, και πάνε την κοινωνία στο πάτο μονο που υπάρχουν μέσα σε αυτήν γιατί δεν ειναι δηθεν ιδεολογία όπως νομίζουν οι μάζες αλλα η ίδια η ράτσα τους ειναι έτσι εκ γενετής .

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications