Στα «δύο» η Ελλάδα :«Θα είμαστε παντού. Παράνομη πράξη η ανυπακοή»  (vid)

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα. «Οι γοργοί ρυθμοί ροής των δεδομένων επιβάλλουν να δράσουμε σήμερα ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα», σημείωσε.

Μέτρα για όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου ασφάλειας:
Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού.
Περιορισμός κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί.
Απαγόρευση επιβίβασης σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς μάσκα.
Υποχρεωτική τηλεργασία τουλάχιστον κατά 50% σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ.
Αναστολή επισκεπτηρίου σε όλες τις δομές πρόνοιας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά από την Τρίτη τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, που ίσχυαν έως τώρα, συγχωνεύονται σε 2 επίπεδα κατά τον ακόλουθο τρόπο: το επίπεδο 1 (πράσινο) και το επίπεδο 2 (κίτρινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Α επιτήρησης (κίτρινο) και αντίστοιχα τα επίπεδα 3 (πορτοκαλί) και 4 (κόκκινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Χρυσοχοϊδης: «Θα είμαστε παντού»
«Θα είμαστε παντού από τη Τρίτη, όπου και θα ισχύσουν τα νέα μέτρα», διεμήνυσε με χαρακτηριστικό ύφος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ παίρνοντας τον λόγο ξεκαθάρισε πως όσοι παραβιάζουν τα μέτρα «σκάβουν τάφους».

«Όποιος διασκεδάζει πίνει και τρώει, χωρίς να τηρεί τα μέτρα, σκάβει τάφους. Όποιος μαγαζάτορας σκέφτεται την είσπραξη της τελευταίας ημέρας και παρανομεί σκάβει τάφους. Είμαστε υποχρεωμένοι και ταυτόχρονα αποφασισμένοι να μην αφήσουμε εκδήλωση τέτοιων περιστατικών και τέτοιων συμπεριφορών», είπε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications