Πέτσας: Μειώνονται τα κρούσματα αλλά αυξάνονται διασωληνωμένοι και θάνατοι (!)

Από έγκυρες πήγες και οχι "ψεκασμένων" κατα τα άναρχο-troll και του φερόμενου πρωθυπουργού ενώ οι ψεκασμένοι ειναι αυτοί που νόμιζαν οτι ηταν θεωρίες συνωμοσίας γιαυτό κατέληξαν να διαβαζουν έγκυρες πήγες, και να τους κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα τους και να μην καταλαβαίνουν τίποτα,και βλέπουν ακομα τηλεόραση εν έτη 2020 λες και ειναι στην εποχή του 80, μην χάσουν τις πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις (από τα λευκά κράνη), και νομίζουν ότι πράγματι τα πάντα ειναι θεωρίες συνωμοσίας και οτι ζουν στο παράδεισο, αν τους ρωτήστε βεβαία γιατί δεν έχουν μια ευχάριστη ζωή και γιατί ολα πανε απο το κακό στο χειρότερο θα σαν πουν οτι και αυτά ειναι θεωρίες συνωμοσίας των φασιστών και ότι κόσμος πάει προς το καλύτερο άλλο που επικρατεί παρακμή παντού :

Η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση.Τον κώδωνα του κινδύνου στους νέους, έκρουσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αποφευχθεί η επαφή τους αυτό το διάστημα με τους μεγαλύτερους προκειμένου να μην έχουμε περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.

Λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο κ. Πέτσας τόνισε πως αναμένεται ο αριθμός των νεκρών και διασωληνωμένων να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

«Είναι πλέον καλά γνωστό ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας εξακολουθεί να διατηρείται σε μεγάλα ύψη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια κι ο αριθμός των νεκρών κυμαίνεται καθημερινά στις 250.000», και πρόσθεσε: «Στους χάρτες που δημοσιοποιήθηκαν την Πέμπτη από το ECDC σχεδόν ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται στο κόκκινο με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως κάποιες περιοχές της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Στη χώρα μας με βάση τα τελευταία στοιχεία η ηλικιακή ομάδα των 40-65 ετών, παρουσιάζει σταθερά τη μεγαλύτερη επίπτωση. Κι ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα των 19-39 ετών που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.

Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με τους ηλικιωμένους
Ο ιός όπως επισημαίνουν οι ειδικοί πέρασε στις αρχές του Νοέμβρη από την ομάδα των 20άρηδων, 30άρηδων στις μεγαλύτερες γενιές και η εξάπλωσή του συντηρείται στους κόλπους τον οικογενειών. Τώρα λοιπόν περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές με τους μεγαλύτερους των οικογενειών μας και να τους βοηθήσουμε να περάσουν την περίοδο του lockdown με μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει το ΕΣΥ. Από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, λειτουργούν σήμερα πάνω από 1230. Στη Θεσσαλονίκη από τις 34 κλίνες ΜΕΘ-COVID που είχαμε στις 23 Οκτωβρίου ξεπεράσαμε τις 200. Και από τις 490 απλές κλίνες, ξεπεράσαμε τις 1.500.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πέτσας είπε ότι δυστυχώς θα έχουμε αυξημένα επίπεδα θανάτων και διασωληνωμένων τις επόμενες ημέρες.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα αποτελέσματα του δεύτερου lockdown θα εκτιμηθούν την Παρασκευή σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και αν θα χρειαστεί παράταση ή όχι.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications