Σκηνές ολοκληρωτισμού – Περήφανοι που κυνηγάνε τους Έλληνες

Σκηνές από βιβλία δυστοπικής φαντασίας ζούμε τις ημέρες αυτές, με το ελληνικό κράτος να μετατρέπεται σε κακέκτυπο του Big Brother και να κυνηγά τους πολίτες του…

Κυνήγι μαγισσών έχουν εξαπολύσει οι αρχές προκειμένου να επιβάλλουν την τήρηση των περιοριστικών όρων της καραντίνας. Με υπερηφάνεια μάλιστα δίνουν στην δημοσιότητα τους σκληρούς αριθμούς του έργου τους, ξεχνώντας ότι αναφέρονται σε πολίτες των οποίων οι ελευθερίες περιστέλλονται.

Σύμφωνα λοιπόν με την Εθνική αρχή διαφάνεια, μόνον χτες Δευτέρα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δ.Α. Αθηνών) συνολικά 57.722 ελέγχους και κατέγραψαν 1.776 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Επιχαίρουν μάλιστα για τον αριθμό των προστίμων που κόπηκαν σημειώνοντας ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 242.000 € και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 1 καταστήματα (x 15 ημέρες).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ένα ακόμη στοιχείο που παρατίθεται. Ότι δηλαδή το τηλεφωνικό κέντρο καταγγελιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων 1520, αναφορικά με την τήρηση των μέτρων κατά του COVID-19, δέχτηκε συνολικά έντεκα χιλιάδες εξακόσια εξήντα δύο (11.662) κλήσεις.

Τόση χαρά για το ότι έχουν κατατρομοκρατήσει τόσο τους πολίτες, ώστε να χαίρονται που τους μετέτρεψαν σε... καταδότες δεν θα περίμενε ούτε ο πιο φανατικός οπαδός του ολοκληρωτισμού...

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications