Λοιμωξιολόγοι: «Χρειάζονται κι άλλοι περιορισμοί στους πολίτες - Να παρθούν πιο σκληρές απαγορεύσεις»

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, και μέλος της επιτροπής οιμωξιολόγων, ζήτησε να επιβληθούν πιο σκληρές απαγορεύεις στους πολίτες παρόλο που έχει επιβληθεί μέχρι και βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας!

«Στη Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Στη Θεσσαλονίκη τα πράγματα είναι οριακά, στη Λάρισα επίσης», δήλωσε ο καθηγητής σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις των πανδημιών που εξελίσσονται τόσο γρήγορα, χρειάζονται άμεσες λύσεις. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για κλιμάκωση των μέτρων, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Πιθανώς να χρειαστεί ένα είδος μεγαλύτερο περιορισμού, όχι τόσο όσο την προηγούμενη φορά, αφού θα λειτουργούν πολλά πράγματα που δεν λειτουργούσαν. Πρέπει να περιοριστεί η διασπορά της νόσου. Ό,τι και να ανοίξουμε από κρεβάτια, αν δεν περιοριστεί η διασπορά θα πιεστεί το σύστημα», προσέθεσε ο καθηγητής.

«Η αλήθεια είναι ότι τώρα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά από ό,τι στο πρώτο lockdown (σσ. τότε γιατί κλειδώσατε όλη τη χώρα τον Μάρτιο;). Τώρα χρειάζονται γρήγορα μέτρα και πάρθηκαν. Σε παγκόσμια κλίμακα συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Στην Ελλάδα έχουμε καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά το σύστημα υγείας μας έχει θέματα.

Επομένως τρέχουμε λίγο παραπάνω λόγω των προβλημάτων αυτών. Έχει ενισχυθεί το σύστημα αλλά δεν είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι. Είμαστε στα όριά μας. Πρέπει να ελαττώσουμε τη διασπορά και να κάνουμε ταχύτατα το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη κλινών και μονάδων», επεσήμανε ο κ. Γώγος.

«Πρέπει να βλέπουμε ότι κάποτε θα σταματήσει ο εφιάλτης αυτός αλλά τώρα δεν έχει νόημα να πούμε πότε ακριβώς. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να έχει ισοπεδωθεί η καμπύλη και τα πράγματα να είναι καλύτερα», κατέληξε.

Post A Comment:

1 comment

vasiliaείπε...

Κοροιδα Έλληνες! Αυτο που κανουν οι Εβραίοι που κυβερνουν ειναι το εξεις: να μας απομωνοσουν να μην μπορουμε να μηλαμε, να σκεφτόμαστε λογικά, και βεβαια να μην ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!!Αυτο φοβουντε τρέμοντας. Αυτα που βλεπουμε ειναι τιποτα σε αυτα που εχουν ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΡΥΦΗ Ο Κ. JONN IOANNIDIS , Ιατρός στο Stanford, o K, Kennedy Junior, οι Μάσκες Θάνατος! Πηγενετε να ακουσετε τι σας λεει αυτος που εργαζετε για τους Σιωνιστές ο Καθηγητης Γώγος στην Πάτρα!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications