Lockdown: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα - Οι τρεις εβδομάδες ίσως γίνουν 4 μήνες!

Lockdown: Το δεύτερο καθολικό lockdown βιώνει από τις 6 το πρωί χθες η χώρα, καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ τα νέα έκτακτα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, με διάρκεια τριών εβδομάδων, δηλαδή έως και τις 30 Νοεμβρίου.

Μπορεί η πρώτη ανακοίνωση να κάνει λόγο για διάρκεια 3 εβδομάδων, παρόλα αυτά όλα δείχνουν ότι η καραντίνα θα… τραβήξει πολύ περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, λίγο μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν μετράει μέρες προκειμένου να αρθεί η καραντίνα, αλλά αριθμό κρουσμάτων.

Προκειμένου να αρθούν, λοιπόν, τα μέτρα, πρέπει να πέσουμε κάτω από τα 400 κρούσματα ημερησίως και να είμαστε κοντά στα 300 ώστε να ξεκινήσουμε δειλά - δειλά να βγαίνουμε από τα σπίτια μας.

Ωστόσο, το να φτάσουμε σε αυτό το νούμερο τόσο σύντομα είναι μάλλον ένα ουτοπικό σενάριο…

Lockdown: Σίγουροι οι ειδικοί για την παράτασή του
Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε: «Καταρχάς, ο κόσμος να μην φοβηθεί αν έχουμε αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες 1 - 2 ημέρες. Λογικά, το lockdown θα αρχίσει να έχει επίδραση στα κρούσματα μετά από μία εβδομάδα περίπου. Οπότε, οι άλλες δύο εβδομάδες θα είναι αρκετές για να δούμε μία σημαντική ελάττωση των κρουσμάτων, αν όλα πάνε καλά».

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του lockdown αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν αποκλείω».

Παράταση «βλέπει» και ο Δερμιτζάκης
Ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου Γενεύης, μιλώντας στο Mega, εκτίμησε ότι το lockdown για να έχει αποτέλεσμα μπορεί να πρέπει να διαρκέσει ακόμα και πέντε εβδομάδες.

«Το lockdown ξεκινά με ένα σχεδιασμό τριών εβδομάδων αλλά στο βάθος νομίζω πρέπει να βλέπουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Δερμιτζάκης.
«Αν δεν δούμε το επιθυμητό αποτέλεσμα στη μείωση των κρουσμάτων το lockdown θα συνεχίσει», συμπλήρωσε.

«Ένα εναλλακτικό μοντέλο είναι να βγούμε με περίπου 500 κρούσματα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 3 εβδομάδες. Αν δεν είναι 3 εβδομάδες, θα είναι 4 ή 5, δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα», τόνισε ο καθηγητής.
Τέλος, υπάρχουν και κάποιες εφιαλτικές προβλέψεις που θέλουν το lockdown ή ανάλογης αυστηρότητας μέτρα να μην μας εγκαταλείπουν αν δεν φτάσει… Μάρτιος.

Δεν αποκλείεται δηλαδή να δούμε τη χώρα να ανοίγει και να κλείνει ξανά και ξανά ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.Newsbomb.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr γράφουν στο τέλος (!) μην χάσετε κανένα νέο και μείνετε στο σκοτάδι (!) ...Newsbomb.gr Alexa Rank 40, στην Ελλαδα δείγμα ότι η πνευματικότητα ειναι στο πάτο, μεταξύ άλλων λίστα Πέτσα με τα χιλιάδες ευρώ που άρπαξε αυτή και δεκάδες άλλες για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ κορονοϊού : NEWSBOMB.GR ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΦΠΑ 186.000,00 (!)πόσο κατώτεροι μπορεί να ειναι αυτοί που συνεχίζουν να μπαίνουν και να υποστηρίζουν αυτές τις σελίδες? από το ένα αυτί μπαίνει και από το άλλο βγαίνει..σε άλλο κόσμο φυσιολογικό όλες αυτές οι σελίδες που πήραν λεφτα θα ειχαν ελάχιστο κόσμο δηλαδή μονο οι συγγενείς τους θα τις διάβαζαν !

Οι μάζες δίνουν την εντύπωση στο ίντερνετ ότι ειναι μαζόχες, και θέλουν δούλεμα καθε μέρα, και προκαλούν τους ελληνόφωνους με την στάση τους να κάνουν όλο και χειρότερα, μέχρι να μείνουν χωρις δουλειά και συνεπώς δεν θα έχουν καν ίντερνετ να υποστηρίζουν δεκάδες έγκυρες πήγες τους, αλλα δεν πειράζει δίνουν δωρεάν ίντερνετ στους νέους αποίκους ώστε να έχουν πάντα κόσμο οι έγκυρες πήγες τους που εχουν και δωρεάν προώθηση στο goοgle facebook ....!αντί να κάνουν πορείες σαν τα πρόβατα και σαν τους συμμορίτες, και να τους κυνηγούν κιόλας με νομούς, δεν κανουν ούτε αυτό να σταματήσουν να υποστηρίζουν ελληνόφωνους και τις έγκυρες πήγες τους, δεν καταλαβαίνουν καν το αυτονόητο ότι καμιά ιστοσελίδα δεν ειναι ανεξάρτητη απο την στιγμή που παίρνει λεφτά απο ελληνόφωνους!

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications