Γεωργιάδης: Είναι δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, μας κυβερνά ο «ιός» -

Για το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκιμώντας πως το άνοιγμα της εστίασης είναι ένα δύσκολο έργο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτίμησε πως το άνοιγμα της εστίασης κρίνεται δύσκολο, ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων. «Είναι πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, καθώς μας κυβερνά ο ιός».

«Τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Φαίνεται ότι δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε. Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα από όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που ήταν αυτό που μας είχε τρομάξει όλους και άρχισε μια μικρή κάμψη, ακόμα όμως έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία», είπε στον ΣΚΑΪ o οποίος έχει μετατραπεί σε λευκά κράνη τύπου Συρίας και δείχνει δήθεν κακόμοιρους να δίνουν μάχη με κλειστά μηχανήματα, εκτός απο άκρως μοχθηροί ειναι και ηλίθιοι κλασικό χαρακτηριστικό των λεγόμενων antifa , τα ελληνόφωνα λευκά κράνη.

Σε ερώτηση για το εάν τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί νωρίτερα, ο υπουργός σημείωσε πως η «έκρηξη» του κορονοϊού ήταν τόσο ξαφνική «που δε νομίζω ότι είναι ένα αληθές επιχείρημα».

«Συμμερίζομαι απόλυτα όλη την αγωνία των ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνέψουν και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κάνει μεγάλες αγορές για να ικανοποιήσουν την υψηλή ζήτηση των εορτών και είναι φυσιολογικό να θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματα τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά εποχικά προϊόντα.

Ωστόσο, ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δε θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπέζια, ούτε ρεβεγιόν» τόνισε.

Σχετικά με το σχέδιο «click away» για τις αγορές, σημείωσε πως είναι ένας τρόπος για να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα.

«Είναι παραγγελία ηλεκτρονική που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι «πολλά καταστήματα μας είχαν εισηγηθεί να το καθιερώσουμε και εν μέσω της καραντίνας, όμως επιλέξαμε να μην το κάνουμε για να αποφύγουμε των συνωστισμό και να επιταχύνουμε την πτώση των κρουσμάτων. Και από την ένταση του φαινομένου φαίνεται ότι καλώς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications