Επιβάλλουν καραντίνα σε ολόκληρη τη χώρα για έναν μήνα - Οριστικό «τετέλεσται» από την οικονομία

Η κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλλει νέα καραντίνα για έναν μήνα σε ολόκληρη την χώρα, από την ερχόμενη Κυριακή κατόπιν των εισηγήσεων της επιτροπής των "ειδικών" λοιμωξιολόγων, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρόκειται για εξέλιξη που διαψεύδει την ίδια την κυβέρνηση που διαβεβαίωνε ότι «Δεν πρόκειται να επιβάλλει συνολικό lockdown, αλλά μόνο τοπικά, όπου υπάρχει πρόβλημα».

Εκτός αυτού, αποτελεί έμμεση, αλλά πανηγυρική επιβεβαίωση ότι τα μέτρα που έχουν λάβει μέχρι στιγμής, έχουν αποτύχει και φυσικά θα αποτύχει και η νέα καραντίνα, όπως απέτυχε και αυτή την άνοιξης: Αν δεν έρθει το εμβόλιο (έχουν αποκλείσει την παραγγελία ρωσικού εμβολίου) θα μολυνθεί το 70-80% του πληθυσμού.

Απλά κάνουν ότι κάνει η Γαλλία και λιγότερο η Γερμανία. Είχαμε σημειώσει ότι σε δύο εβδομάδες από τότε που επιβλήθηκε καραντίνα στην Γαλλία θα επιβληθεί και στην Ελλάδα και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει καμία σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων με κορωνοϊό με την Γαλλία ή άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης (η Ανατολική Ευρώπη λόγω εμβολίου κατά της φυματίωσης, όπως και η Ελλάδα, έχει πληγεί πολύ λιγότερο).

Προηγήθηκε η τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την επιβολή του αγαπημένου τους καθεστώτος «περιορισμού κατ'οίκον» και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.​

Σήμερα κατεγράφη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.646 νέες μολύνσεις. Χθες, υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν 2.166 νέα κρούσματα Covid-19, 13 ασθενών που έπασχαν και από Covid-19 και 169 ασθενείς διασωληνωμένοι.

Ετσι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας.

Γι' αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

O καθηγητής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προσδιόρισε ως ιδεατό χρονικό διάστημα για τη διάρκεια του μέτρου τις 15 ημέρες, σε περίπτωση που η κυβέρνηση υιοθετήσει την πρόταση των «ειδικών».

Νωρίτερα όταν ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

«Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Στην Αττική βλέπουμε επίσης μια αύξηση κρουσμάτων η οποία δεν είναι εκθετική όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες», είπε ο Στ. Πέτσας.

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορονοϊού ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα»

Τώρα πως δεν θα έχουμε οικονομική καθίζηση από την στιγμή που δεν θα κινείται κανένας και τίποτα θα πρέπει να μας το εξηγήσουν το σκεπτικό...

Η χώρα «βουλιάζει» και οδηγείται σε μια τεράστια οικονομική καταστροφή που ακόμα και αυτή των μνημονίων δεν θα είναι τίποτα μπροστά της.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications