Δεν κρατιούνται: Η ομάδα των φερόμενων  «ειδικών» γύρω από τον Μπάιντεν ζητά εδώ και τώρα λήψη έκτακτων μέτρων στις ΗΠΑ

Ο Ρον Κλάιν, στενός σύμβουλος του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν, προέτρεψε σήμερα το Κογκρέσο να εγκρίνει ένα δικομματικό σχέδιο οικονομικής βοήθειας, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 στις ΗΠΑ σπάνε κάθε ρεκόρ και αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Ο Κλάιν ζήτησε επίσης να επιτραπεί στην ομάδα του να συντονίσει τις ενέργειες της με την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Και άλλοι κορυφαίοι σύμβουλοι του Μπάιντεν τόνισαν ότι είναι ανάγκη να ελεγχθεί τώρα το ξέσπασμα της επιδημίας, ακόμη και πριν να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος στις 20 Ιανουαρίου. Εκτιμούν ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και ότι τα τοπικά συστήματα περίθαλψης έχουν φτάσει στα όριά τους.

«Διανύουμε μια πολύ επικίνδυνη περίοδο», είπε ο Δρ Μάικλ Όστερχολμ, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μπάιντεν για την Covid-19 και διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πολιτικής Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα, μιλώντας στην εκπομπή Meet the Press του τηλεοπτικού δικτύου NBC News.

«Αν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, θα δούμε αυτούς τους αριθμούς να αυξάνονται σημαντικά», είπε ο Όστερχολμ. «Το μέλλον μας είναι στα χέρια μας… τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες», πρόσθεσε.

Ο Κλάιν, που θα αναλάβει προσωπάρχης του Μπάιντεν, είπε ότι οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει κατεπειγόντως να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, επειδή, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, πολλές Πολιτείες αναγκάστηκαν να επιβάλουν νέα μέτρα για να ελέγξουν την κατάσταση. «Θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο παράδειγμα μετεκλογικής δικομματικής δράσης», είπε.

Ο Μπάιντεν έχει μιλήσει με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, τη Νάνσι Πελόζι και τον Τσακ Σούμερ, σχετικά με την αύξηση αυτής της βοήθειας, όχι όμως και με τον Μιτς Μακόνελ, τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία.

Η ομάδα του Μπάιντεν σχεδιάζει επίσης να συναντηθεί με στελέχη της Pfizer Inc που την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε θετικά πρώτα αποτελέσματα για το πειραματικό εμβόλιό της για την Covid-19, καθώς και με άλλους εκπροσώπους φαρμακοβιομηχανιών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications