Έβαλαν πρόστιμο σε πολίτη που έδωσε Πρώτες Βοήθειες σε τραυματία τροχαίου!

Ένα απίστευτο περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ριάνα Κωνσταντίνου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Ασθενοφόρων, το οποίο προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ένας αστυνομικός κατήγγειλε πολίτη, ο οποίος έδωσε τις Πρώτες Βοήθειες σε τραυματία τροχαίου, μέχρι να φτάσει στο σημείο Ασθενοφόρο.

Στην ανάρτηση αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Γιάννη Χρήστου σας ζητώ δημοσία συγνώμη για την ταλαιπωρία που σας προκάλεσα στην ανάγκη μου να δώσετε τις Πρώτες Βοήθειες για να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου… Νιώθω την βαθύτητα ανάγκη να πληρώσω εγώ το πρόστιμο που λάβατε από τον Αστυνομικό ψες βράδυ…. Παρακαλώ θερμά επειδή δεν κράτησα το κινητό σας όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για να μπορέσω να σας μιλήσω… Η πράξη σας ήταν πράξη τιμής και προσφοράς…Μακάρι όλοι οι πολίτες να ήταν σαν και εσάς…».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Διευθύντρια Διεύθυνσης Ασθενοφόρων στο SigmaLive, ο πολίτης ήταν μάρτυρας σε τροχαίο που σημειώθηκε στη λεωφόρο Σταυρού στη Λευκωσία και σταμάτησε για να βοηθήσει.

Κάλεσε την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ζήτησε οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνει και έδωσε τις Πρώτες Βοήθειες μέχρι να φτάσει στη σκηνή το ασθενοφόρο.

Εντούτοις, όταν γύρισε στο όχημά του βρήκε εκεί έναν αστυνομικό, ο οποίος τον κατήγγειλε επειδή δεν είχε παρκάρει σωστά. Ο πολίτης προσπάθησε να του εξηγήσει τον λόγο που πάρκαρε με αυτό τον τρόπο και κάλεσε ξανά την Υπηρεσία Ασθενοφόρων για να επιβεβαιώσουν όσα ανέφερε, αλλά ο αστυνομικός δεν δεχόταν να μιλήσει στο τηλέφωνο.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας προκάλεσε αντιδράσεις. Η Reaction σε ανάρτηση στο Twitter έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ένα περιστατικό που δεν τιμά την χώρα μας! Ένας άνθρωπος που έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματία τροχαίας σύγκρουσης να καταγγελθεί από την Αστυνομία». Να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις παρέμβαση έκανε και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι «θα εξετάσουμε την περίπτωση σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications