Γεωργιάδης: Ποια προϊόντα θα απαγορεύεται να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Στη δημοσίευση ΦΕΚ με το οποίο θα απαγορεύεται η πώληση διαρκών αγαθών (ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, παιγνίδια, βιβλία, κλπ) από τα σούπερ μάρκετ, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα ώστε να να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού προχωρά η Κυβέρνηση εντός των επομένων ημερών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας απόψε μέσω ίντερνετ στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ)για την παρουσίαση δύο μελετών που εκπονήθηκαν από το Επιμελητήριο “Επαγγελματίες και κοινωνία στην Covid εποχή- Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης και τα αποτελέσματά τους¨.

Σχετικό αίτημα για την απαγόρευση πώλησης από τα σούπερ μάρκετ προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης έχει καταθέσει η ΕΣΕΕ αλλά και πλήθος μεγάλων και μικρών αλυσίδων

Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι υπαναχώρησε σχετικά με την προηγούμενη στάση τους, καθώς, πολύ πρόσφατα, απαντώντας στα ανάλοαγα αιτήματα της αγοράς έλεγε ότι «στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες κωδικοί προϊόντων. Θα χρειάζονταν πάνω από 3 εβδομάδες για να διαπιστωθεί και να οριστεί τυχόν απαγορευτικό.

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα, όπως οι τσακωμοί στα μαγαζιά μεταξύ πελατών και υπαλλήλων που θα τους αρνούνταν την πώληση συγκεκριμένων ειδών.

Στο τέλος πρέπει να δούμε και τον καταναλωτή», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πάντως ότι είναι ανοιχτός σε διάλογο με φορείς της αγοράς για να τεθούν προτάσεις και να εξεταστεί ενδεχόμενο απαγόρευσης πώλησης κάποιων προϊόντων», αν και όπως είχε τονίσει τέτοια πρακτική είναι πρακτικά πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications