Αποφάσισαν ολική καραντίνα στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης και των Σερρών από αύριο το πρωί

Καθολικό lockdown αποφασίστηκε για την πόλη της Θεσσαλονίκης και των Σερρών το οποίο θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί και υποτίθεται ότι θα διαρκέσει δεκατέσσερις ημέρες, αλλά είναι απίθανο να διαρκέσει μόνο τόσο, ενώ πλέον ανοίγει ο δρόμος και για την Αττική.

Σε Θεσσαλνίκη και Σέρρες θα κλείσουν όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο ενώ οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται μόνο με sms.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας ανακοίνωσε ότι: «Ο πρωθυπουργός αποφάσισε τοπικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από τις 06:00 αύριο το πρωί και για 14 μέρες.

Υπάρχει μόνο μια διαφορά απ’ το πρώτο lockdown. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά με όλα τα μέτρα προστασίας. Όπως και στο γενικό lockdown επανέρχεται το SMS για τις 6 δραστηριότητες. Για το διάστημα 21:00 και 05:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για εργασία και υγεία. Απαγορεύονται οι πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Η χώρα χωρίζεται στη ζώνη επιτήρησης, τη ζώνη αυξημένου κινδύνου. Από αύριο το πρωί λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης η Μαγνησία περνά στη ζώνη του αυξημένου κινδύνου. Οι περιπτώσεις αυτές να γίνουν παράδειγμα για όλους. Ας τηρούμε τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Επί της ουσίας το ολοκληρωτικό lockdown το είχαν προαναγγείλει τόσο ο τόσο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications