Έρευνες για να βρουν τι έφταιξε και τι πήγε στραβά στο ατύχημα με την Καλυψώ

Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά ανάμεσα σε εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ και το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα το δεύτερο να υποστεί μεγάλη ζημιά. Η πρύμνη του ναρκαλιευτικού «Καλλιστώ» έχει αποκοπεί σχεδόν ολόκληρη και το πλοίο επιπλέει με δυσκολία.

Το ναυτικό ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί όταν το τεράστιο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ Maersk Launceston με σημαία Πορτογαλίας που είχε αναχωρήσει από την περιοχή την Ψυττάλεια με προορισμό το Τσανακαλέ της Τουρκίας διασταυρώθηκε με το ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού που είχε αποπλεύσει από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Για άγνωστο λόγο το εμπορικό πλοίο χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα την πρύμνη του πολεμικού σκάφους.

Το ναρκαλιευτικό με πλήρωμα 27 ατόμων αμέσως είχε μεγάλη εισροή υδάτων και πήρε κλίση. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως διερχόμενα πλοία, ρυμουλκά και σκάφη του λιμενικού.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφριά 2 άτομα από το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου τα οποία μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο ναυτικό νοσοκομείο.

Το Ναρκαλιευτικό «Καλλιστώς» είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και υαλονήματα και για αυτό σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του πολεμικού ναυτικού υπέστη τόσο μεγάλη ζημιά από τη σύγκρουση, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Όμως παράλληλα το υλικό κατασκευής του είναι ο λόγος που δεν έχει βυθιστεί, ενώ έχει αποκοπεί ένα κομμάτι πρύμνης που φτάνει τα 12 μέτρα.

Το πολεμικό πλοίο ρυμουλκείται με αργή ταχύτητα προς τον ναύσταθμο ενώ το εμπορικό πλοίο έχει ακινητοποιηθεί για να πραγματοποιηθεί έλεγχος για τυχόν ζημίες.

Ήδη κλιμάκιο του πολεμικού ναυτικού έχει ξεκινήσει την έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος.

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του cargo ship MAERSK LAUNCESTON..Παράλληλα, να σημειωθεί πως ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε. Το MAERSK LAUNCESTON, ένα μεγάλο πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications