Μεγάλης κλίμακας επίθεση του Αζερμπαϊτζάν: Πλήττουν με βαρέα ρουκετοβόλα το Στεπανακέρτ (video)

Το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε την έναρξη ευρείας κλίμακας επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο νότιο τμήμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ λίγες ώρες αφού ο Τούρκος ΥΠΕΞ βρίσκεται στο Μπακού και σχεδόν αμέσως μετά από την ανακοίνωση των αρμενικών δυνάμεων που δήλωσαν ότι ανακατέλαβαν εδάφη του νότιου Αρσάχ και δημοσίευσαν σχετικά βίντεο με εγκαταλειμένες αζερικές πυροβολαρχίες.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Σουσάν Στεπανιάν, μετά το μεσημέρι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ενεργοποίησαν εφεδρικές δυνάμεις , μεγάλο αριθμό στρατιωτικού οπλισμού συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυροβολικού.

Η ίδια ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να βάλλουν με ρουκέτες μεταξύ αυτών και βαρέως τύπου εναντίον της πόλης Στεπανακέρτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Επίσης το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε «κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Μπακού του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και μάλιστα μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις που έκαναν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΣΕ για την σημασία του τερματισμού των εχθροπραξιών».

Η μάχη μετά και την ενεργή στήριξη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι ένας "υπέρ πάντων αγώνας" για τους Αρμενίους καθώς το πετρελαιοπαραγωγό Μπακού έχει εξοπλίσει με σύγχρονα μέσα

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications