Οι Αζέροι βομβαρδίζουν το Στεπανεκέρτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ - Ετοιμάζονται για την τελική έφοδο (βίντεο)

Οι δυνάμεις του Καραμπάχ αναφέρουν πως ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στην πρωτεύουσά τους το Στεπανεκέρτ, το οποίο βομβαρδίζουν από το πρωί της Δευτέρας.

Βίντεο απεικονίζει τις κρίσιμες ώρες για τον αρμενικό θύλακα. Οι κάτοικοι κρύβονται σε υπόγεια.

«Η κατάσταση στη ζώνη σύγκρουσης στο Καραμπάχ ήταν σταθερή, αλλά τεταμένη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο εχθρός ετοιμάζεται να ξεκινήσει επίθεση», ανέφεραν οι αμυντικές δυνάμεις του Καραμπάχ.

Χθες την Κυριακή (04/10), οι Αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφεραν ότι κατέστρεψαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Γκάντζα του Αζερμπαϊτζάν, με το Μπακού να υποστηρίζει πως «οι βομβαρδισμοί που εξαπολύονται κατά του Αζερμπαϊτζάν από αρμενικά εδάφη επεκτείνουν τη ζώνη των μαχών».

Επίσης, αντικρουόμενες αναφορές δημοσιεύθηκαν σχετικά με την κατάσταση του Αραΐκ Χαρουτιουνιάν, του επικεφαλής της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς ο σύμβουλος του Αζέρου Προέδρου, Χικμέτ Χατζίεφ, υποστήριξε ότι ο Χαρουτιουνιάν τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά εκπρόσωπος του ίδιου του Χαρουτιουνιάν διέψευσε τους ισχυρισμούς.

Ακόμα, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, ανέφερε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του «απελευθέρωσαν» την πόλη Τζαμπραΐλ, η οποία βρίσκεται στη γραμμή επαφής με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επιπλέον, ο Χατζίεφ κατήγγειλε πως το Γερεβάν επιτέθηκε σε οικισμούς κοντά στο Μπακού, με την Αρμενία να το διαψεύδει και να το χαρακτηρίζει ως «άλλο ένα ψέμα του Αζερμπαϊτζάν».

Πάντως, σε πολιτικό επίπεδο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν, και ζήτησε τόσο την άμεση κατάπαυση του πυρός όσο και την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις υπό την Ομάδα του Μινσκ, στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Το ζήτημα είναι γιατί δεν το ζητάει αυτό και από τον Αζέρο Τούρκο πρόεδρο Ιλχάν Αλίγεφ. Ή μήπως η γερμανική συμπάθεια για όλες τις τουρκικές φυλές δεν μπορεί να κρυφτεί;

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications